ΤΟΠΙΚΑ

Πτώση τζίρου 25% στα πρακτορεία Ο.Π.Α.Π.

πτώση-τζίρου-25-στα-πρακτορεία-ο-π-α-π-721942

Η οικονομική κρίση δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστα ούτε τα πρακτορεία του Ο.Π.Α.Π., συγκεκριμένα μετά από στοιχεία του Ο.Π.Α.Π. στο πρώτο τρίμηνο του 2013 μειώθηκαν οι τζίροι για τους ιδιοκτήτες πρακτορείων στη Μαγνησία κατά 25%. Πλέον όπως αναφέρουν ιδιοκτήτες πρακτορείων όλο και λιγότεροι Βολιώτες ποντάρουν στην τύχη τους, αλλά και όσοι εξακολουθούν να «παίξουν» το κάνουν με λιγότερα χρήματα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Ηδη μέσα στο 2013 στο Βόλο έχει μπει το πρώτο λουκέτο σε Πρακτορείο Ο.Π.Α.Π., ενώ αρκετά είναι τα πρακτορεία που βρίσκονται σε οριακό σημείο. Παράλληλα σε πολλές επιχειρήσεις που παλιότερα δουλεύονταν οικογενειακά, πλέον δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα καθώς έχουν μειωθεί τα έσοδα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Πρακτόρων Ο.Π.Α.Π. Μαγνησίας, κ. Σωκράτης Βαρακλιώτης, αναφέρει χαρακτηριστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ : «Πραγματικά πολλοί συνάδερφοι στο Βόλο έχουν τεράστια οικονομικά προβλήματα. Ο κόσμος δεν έχει χρήματα αλλά και όσοι έχουν δεν ρισκάρουν να τα χάσουν. Ένας πελάτης που παλιότερα «έπαιζε» 10 ευρώ έχει περιοριστεί σε 3 ευρώ. Αυξημένη κίνηση παρατηρείται μόνο όταν υπάρχει κάποιο τζακ-ποτ, αλλά και πάλι η κίνηση δε συγκρίνεται με αυτήν του παρελθόντος».

Στη συνέχεια ο κ. Βαρακλιώτης επισημαίνει ότι πολλοί πράκτορες έχουν τεράστιες οφειλές προς το ταμεία τους αλλά και την εφορία, γεγονός τους «δένει τα χέρι», καθώς με βάση τα σημερινά δεδομένα δεν έχουν πολλές δυνατότητες εξόφλησης.

Μύθος ότι η κρίση

στρέφει τον κόσμο στο τζόγο

Ερωτηθείς ο πρόεδρος του Συλλόγου Πρακτόρων Ο.Π.Α.Π. Μαγνησίας κ. Σωκράτης Βαρακλιώτης εάν η κρίση στρέφει τον κόσμο στον τζόγο, επισημαίνει πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και ότι πρόκειται για αστικό μύθο. «Ακούγονται πολλοί συχνά τέτοιες απόψεις αλλά στην πραγματικότητα δεν ισχύουν. Από την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα εκτιμάται ότι το εισόδημά μας έχει μειωθεί κατά 50% και σίγουρα μεγαλύτερο πρόβλημα έχουν τα συνοικιακά πρακτορεία Ο.Π.Α.Π. Ο κόσμος παίζει πολύ λιγότερα χρήματα, αφού πλέον δεν έχει, ώστε να δώσει μεγάλα ποσά», καταλήγει ο ίδιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου