ΤΟΠΙΚΑ

Στην Πορταριά ο Π. Πικραμμένος

στην-πορταριά-ο-π-πικραμμένος-721940

Στην Πορταριά βρέθηκε χθες το μεσημέρι ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, ο οποίος πέρυσι το Μάιο πήρε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια εντολή για το σχηματισμό της υπηρεσιακής Κυβέρνησης που οδήγησε τη χώρα στις εκλογές του περυσινού Ιουνίου.

Ο πρώην Πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας, έφτασε στην Πορταριά λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, όπου θέλησε να δει από κοντά γνωστούς του στην περιοχή με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς, καθώς η σύζυγός του Αθηνά, το γένος Τσιμπανούλη, έλκει την καταγωγή της από την περιοχή. Ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός κάθισε στην κεντρική πλατεία και λίγο μετά τις 3.30 το μεσημέρι αναχώρησε για τη Λάρισα, στην οποία θα έδινε χθες βράδυ διάλεξη στη γειτονική πόλη.

Συνομιλώντας με τους Πορταρίτες που βρέθηκαν στη συντροφιά του, ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία ότι σύντομα η χώρα θα βγει από τη σημερινή δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται, ενώ για μία ακόμη φορά δεν έκρυψε την επιθυμία του να κτίσει εξοχικό σπίτι στο οικόπεδο που έχει κληρονομήσει η γυναίκα του στην περιοχή Παναγίτσα, κοντά στο ΞΕΝΙΑ Πορταριάς.

Ποιος είναι

Ο Παναγιώτης Πικραμμένος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 26 Ιουλίου 1935. Είναι γιος του Όθωνα Πικραμμένου, ιδιοκτήτη της «Εταιρίας Ελληνικού και Ξένου Τύπου», με καταγωγή από την Πάτρα. Αποφοίτησε το 1963 από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών και σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή Αθηνών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές με θέμα το Δημόσιο Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Παρισίων ΙΙ. Ακολούθησε καριέρα δικαστικού διορισθείς στις 5 Ιουνίου 1976 εισηγητής του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το 1978 προήχθη σε πρωτοδίκη, το 1981 σε πάρεδρο, το 1993 σε σύμβουλο και το 2007 σε αντιπρόεδρο, υπαγόμενος στο Ε΄ τμήμα του Σ.τ.Ε. Το 2010 επελέγη για την προεδρία του Συμβουλίου της Επικρατείας, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τον Μάιο του 2012, οπότε και έλαβε εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης ως πρωθυπουργός της Ελλάδας σύμφωνα με το άρθρο 37 του Συντάγματος.

Την περίοδο 2005 – 2010 διετέλεσε γενικός διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δικαστών. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, ενώ την περίοδο 1992 – 1993 εργάστηκε στο νομικό γραφείο του πρωθυπουργού. Ως δικαστικός έχει εκδώσει σημαντικές αποφάσεις. Έκρινε αντισυνταγματική την προσωποκράτηση για χρέη, ενώ ήταν εισηγητής στην υπόθεση του δασικού νόμου (2003), στην υπόθεση του Μουσείου της Ακρόπολης και στην υπόθεση του γηπέδου της Α.Ε.Κ., απαγορεύοντας την κατασκευή του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου