ΤΟΠΙΚΑ

Ρημάζουν το κέντρο του Βόλου

ρημάζουν-το-κέντρο-του-βόλου-721932

Δεν έχουν τέλος οι κλοπές στα δίκτυα φωτισμού του Βόλου. Πλέον η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, καθώς οι δράστες δεν αρκούνται πλέον στην αφαίρεση καλωδίων από μη πολυσύχναστες περιοχές του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, αλλά προχωρούν στην αφαίρεση καλωδίων ακόμη και από τους πλέον κεντρικούς δρόμου του Βόλου, αψηφώντας το γεγονός ότι απέχουν λίγες δεκάδες ή εκατοντάδες μέτρα από αστυνομικά τμήματα, αλλά και από δεκάδες πολυόροφες οικοδομές με χιλιάδες ενοίκους.

Δεν είναι τυχαίο ότι τις τελευταίες εβδομάδες κεντρικοί δρόμοι στην καρδιά του Βόλου, όπως η Κ. Καρτάλη, είναι κυριολεκτικά βυθισμένοι στο σκοτάδι, επιτείνοντας έτσι το αίσθημα του φόβου και της ανασφάλειας σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Η υπηρεσία του Τμήματος Ηλεκτροφωτισμού δεν ξέρει κατά που να κάνει και σηκώνει κυριολεκτικά τα χέρια ψηλά, ενώ από την πλευρά του και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου, Φώτης Λαμπρινίδης, ζητά για πολλοστή φορά την ευαισθητοποίηση των πολιτών, έτσι να είναι όσο μικρότερο γίνεται το κακό από τις σπείρες των αγνώστων που ρημάζουν τα δίκτυα του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού με ένα και μοναδικό σκοπό, την αφαίρεση του χαλκού και την πώλησή του στη συνέχεια σε μάντρες και σε χυτήρια, έναντι ευτελούς τιμήματος. Επιπλέον, ο Αντιδήμαρχος Βόλου ζητά για μία ακόμη φορά τη στενότερη συνεργασία του Δήμου με την Αστυνομία για τον έγκαιρο εντοπισμό και σύλληψη των δραστών.

Αναφορικά με τις κλοπές σημαντικών τμημάτων του δημοτικού φωτισμού από το Δήμο Βόλου, δόθηκε στη δημοσιότητα μία σειρά κεντρικών οδών του Βόλου, από τις οποίες αφαιρέθηκαν τα δίκτυα του δημοτικού φωτισμού και τα οποία δείχνουν τη σοβαρότητα του προβλήματος. Πιο συγκεκριμένα στην οδό Κ. Καρτάλη υπάρχει ένα δίκτυο συνολικού μήκους 900 μέτρων, το οποίο πρέπει να αποκατασταθεί, στην οδό Παρασκευοπούλου, στην προέκταση της Γιάννη Δήμου προς Νέα Ιωνία απομένουν προς αποκατάσταση άλλα 300 μέτρα , στην οδό Αγίων Αναργύρων άλλα 500 μέτρα, στην οδό Ρήγα Φεραίου απομένει προς αποκατάσταση ένα δίκτυο συνολικού μήκους εκατό μέτρων, στον παρόχθιο της οδού Φιλιππίδη απομένει προς αποκατάσταση ακόμη ένα δίκτυο μήκους 200 μέτρων, στον κεντρικό δρόμο των Αλυκών την Ηρώων Πολυτεχνείου απομένει να αποκατασταθεί ακόμη ένα δίκτυο μήκους 200 μέτρων, στην οδό Αλαμάνας 150 μέτρα, στην οδό Ελύτη 400 μέτρα, ενώ αφαίρεση δικτύου έχουμε για πολλοστή φορά στον περιφερειακό δρόμο, στον οποίο, όπως λένε οι υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, θα πρέπει να αποκατασταθεί το δίκτυο σε συνολικό μήκος 700 μέτρων.

Σημειώνεται πως τον τελευταίο χρόνο περίπου, η υπηρεσία του Τμήματος Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Βόλου σε μία προσπάθεια να κάνει πιο δύσκολη τη «δουλειά» για τις σπείρες αγνώστων, κτίζει με σκυρόδεμα τα σημεία τοποθέτησης του νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου