ΤΟΠΙΚΑ

Φώναξαν όχι στις απολύσεις στο Δημόσιο

φώναξαν-όχι-στις-απολύσεις-στο-δημόσι-721918

Προγκρόμ απολύσεων στο Δημόσιο με την επίκληση της διαθεσιμότητας προβλέπει το ΠΑΜΕ, που χθες μετά από κάλεσμα σε όλα τα ταξικά σωματεία πραγματοποίησε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην Πλατεία Πανεπιστημίου. Οι διαδηλωτές μετά την ομιλία του μέλους του ΠΑΜΕ Αποστόλη Ριζόπουλου, πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης φωνάζοντας συνθήματα αντικυβερνητικά και κατά των απολύσεων καλώντας τους εργαζόμενους να αντισταθούν σε αυτή τη νέα δοκιμασία.

Βασικό αίτημα αιχμής για το ΠΑΜΕ, η απόσυρση του νέου πολυνομοσχεδίου που τίθεται προς έγκριση από τη Βουλή την ερχόμενη Τρίτη.

«Η πάλη ενάντια στις απολύσεις, στις ιδιωτικοποιήσεις συνολικά στις αναδιαρθρώσεις που υλοποιούνται στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα δεν αφορούν μόνο τους εργαζόμενους στη δημόσια διοίκηση αλλά το σύνολο του εργατικού λαϊκού κινήματος. Απαιτείται ενιαίος – συντονισμένος αγώνας, σύγκρουση με το αστικό κράτος και την κυβερνητική πολιτική, ενάντια στις απολύσεις και τις αντιδραστικές αλλαγές», σημείωσε στην ομιλία του ο Απόστολος Ριζόπουλος.

Ο ίδιος επισήμανε επίσης αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο ότι έχουν κάνει ξεκάθαρη την πρόθεσή τους να καταργήσουν τον κατώτατο μισθό, ορίζοντας με νόμο το ύψος του μισθού, γενικεύοντας τις ατομικές συμβάσεις εργασίας σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα και ότι με το νέο φορολογικό κώδικα εντείνουν την άγρια φοροεπιδρομή σε βάρος των μικρών εισοδημάτων με εξοντωτικούς φόρους για μισθωτούς συνταξιούχους, ενώ ετοιμάζουν νέες φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο.

«Η διαθεσιμότητα και οι υποχρεωτικές μετατάξεις θα συνεχιστούν και τα επόμενα χρόνια, μετακινώντας υπαλλήλους υποχρεωτικά από υπηρεσία σε υπηρεσία, από νομό σε νομό και σε όλη την Ελλάδα. Ξεσπιτώνουν χιλιάδες οικογένειες, αδιαφορώντας αν οι άνθρωποι αυτοί, κυρίως οι νέοι συνάδελφοί μας, με τον πενιχρό μισθό τους τα βγάζουν ή δεν τα βγάζουν πέρα», ανέφερε επίσης ο κ. Ριζόπουλος και κάλεσε τους διαδηλωτές να συμμετέχουν μαζικά και στην απεργία της ερχόμενης Τρίτης και στη συγκέντρωση που θα κάνει το ΠΑΜΕ στην Πλατεία Πανεπιστημίου, αλλά και στις άλλες μορφές δράσης που θα ακολουθήσουν με παραστάσεις, απεργίες κ.α.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

(Φωτο: Ηλίας Καράτσαλος)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου