ΤΟΠΙΚΑ

Αναταραχή στους δήμους

αναταραχή-στους-δήμους-721909

Σε αναβρασμό συνεχίζουν να βρίσκονται οι εργαζόμενοι στους Δήμους, μετά τις διαθεσιμότητες που εξήγγειλε η Κυβέρνηση για τους σχολικούς φύλακες και τους δημοτικούς αστυνόμους. Ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας συστοιχιζόμενος πίσω από τις αποφάσεις της ΠΟΕ/ ΟΤΑ συνεχίζει τις κινητοποιήσεις και τις επόμενες μέρες με επίκεντρο το Δημαρχείο του Βόλου.

Χθες το πρωί οι σχολικοί φύλακες και οι δημοτικοί αστυνόμοι, προχώρησαν σε κατάληψη του Δημαρχείου. Οι υπηρεσίες, διοικητικές και οικονομικές, που στεγάζονται στο ισόγειο του κτιρίου εργάστηκαν κανονικά από τους δημοτικούς υπαλλήλους, ωστόσο οι πολίτες δεν εξυπηρετήθηκαν εκτός από αυτούς που ήθελαν να εξυπηρετηθούν από τον ανταποκριτή του ΟΓΑ στην είσοδο του Δημαρχείου. Κανονικά εργάστηκαν και όλοι οι υπόλοιποι δημοτικοί υπάλληλοι που εργάζονται στα υπόλοιπα κτίρια του Δήμου Βόλου. Γύρω στις 11 το πρωί σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους δημοτικούς αστυνόμους και τους σχολικούς φύλακες, συγκεντρώθηκαν στο χώρο του Δημαρχείου και αντιπροσωπείες από τους δασκάλους και τους καθηγητές.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται σήμερα Παρασκευή με κατάληψη του κτιρίου της ΔΕΥΑΜΒ στην οδό Κωνσταντά, όπου στεγάζεται η Δημοτική Αστυνομία. Στην κινητοποίηση, όπως έγινε γνωστό, θα πάρουν μέρος μόνον οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία και οι σχολικοί φύλακες. Επίσης οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται για την πανελλαδική κινητοποίηση της Δευτέρας στο Σύνταγμα. Οι συγκεντρωμένοι θα διανυκτερεύσουν το βράδυ της Δευτέρας έξω από τη Βουλή, ενώ την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί νέα κινητοποίηση στην Αθήνα, καθώς έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία τόσο η ΓΣΕΕ όσο και η ΑΔΕΔΥ.

Ειδικότερα το πλαίσιο των κινητοποιήσεων των επόμενων ημερών που εξήγγειλε ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας έχει ως εξής:

«Σήμερα Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013 κατάληψη στα γραφεία της Δημοτική Αστυνομίας και στη ΔΕΥΑΜΒ (Κωνσταντά μεταξύ Καρτάλη και Σπυρίδη).

Με απόφαση της ομοσπονδίας μας( ΠΟΕ-ΟΤΑ) :

1. Σήμερα Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013 συμμετοχή στην στάση εργασίας που προκήρυξε από τις 11.30 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

2.Το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιουλίου αποχή από κάθε εργασία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

3.Τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013 ενημέρωση των εργαζομένων στους χώρους εργασίας και συγχρόνως προετοιμασία για την κάθοδο του συλλόγου στην Αθήνα για την συμμετοχή των εργαζομένων στα συλλαλητήρια της Δευτέρας και της Τρίτης.

Οσοι εργαζόμενοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στα παραπάνω συλλαλητήρια πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή έως αύριο Σάββατο 13 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι στα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου.

4.Την Τρίτη 16 Ιουλίου 2013 οι εργαζόμενοι στους Δήμους θα συμμετέχουν στην 24ωρη Πανεργατική Απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ και της Γ.Σ.Ε.Ε. Στο Βόλο η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 9.30 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας.

Το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση,σημειώνεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας,θα πρέπει να βρίσκεται σε επιφυλακή,προκειμένου να αντιμετωπιστεί η νέα επίθεση της κυβέρνησης στις υπηρεσίες και Δομές της Αυτοδιοίκησης.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις».

Κατάληψη στο Δημαρχείο Αλμυρού

Σε κατάληψη του Δημαρχείο Αλμυρού προχώρησαν χθες το πρωί, οι δημοτικοί υπάλληλοι της περιοχής, με αφορμή τον αναβρασμό που επικρατεί στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σχετικά με το πρόγραμμα απολύσεων της Κυβέρνησης.

Η συμμετοχή των δημοτικών υπαλλήλων στην κατάληψη του Δημαρχείο ήταν πάρα πολύ μεγάλη. Μάλιστα οι δημοτικοί υπάλληλοι, προχώρησαν στην έκδοση ψηφίσματος επισημαίνοντας ότι θα συνεχίσουν την κατάληψη τουλάχιστον μέχρι την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την ερχόμενη Τρίτη.

Κλειστός ο Δήμος Σκιάθου

Κλειστός θα παραμείνει ο Δήμος Σκιάθου μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο συνεδρίασε προχθές το βράδυ, παρουσία των δημοτικών υπαλλήλων. Οι Δημοτικές Υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστές επ’ αόριστον, με εξαίρεση την υπηρεσία καθαριότητας και τις κοινωνικές παροχές, «προστατεύοντας έτσι την υγεία καθώς και τις βασικές ανάγκες των δημοτών και των επισκεπτών», όπως επισημαίνεται στην επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Δήμο Σκιάθου και έχει ήδη προωθηθεί σε όλα τα συναρμόδια Υπουργεία. Όπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ίδια ανακοίνωση: «φαίνεται πως οδηγούμαστε στην κατάργηση των Δήμων με την κατάρρευση των εσόδων τους, των δομών τους, των υπηρεσιών τους και των ανθρώπων τους. Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε μια τέτοια εξέλιξη. Και είμαστε αντίθετοι, γιατί θέλουμε να μείνουμε στον τόπο μας, με Δήμους που να λειτουργούν προς όφελος των πολιτών». Μετά από πολύωρη συζήτηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας όχι μόνο για το τελευταίο νομοσχέδιο, αλλά και για όλα τα μέτρα, που συμπιέζουν ασφυκτικά τους Δήμους και τους απλούς πολίτες, αποφασίστηκε ομόφωνα το κλείσιμο όλων των υπηρεσιών του Δήμου πλην των προαναφερθέντων, μέχρι την ολοκλήρωση της συζήτησης στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο.

(Φωτο: Ηλίας Καράτσαλος)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου