ΤΟΠΙΚΑ

Ρυθμίσεις πάση θυσία ζητά ο ΙΜΑΝΤΑΣ

ρυθμίσεις-πάση-θυσία-ζητά-ο-ιμαντασ-721598

Οι εργαζόμενοι του ΙΜΑΝΤΑ μπορεί να αποφεύγουν προς το παρόν την εκ περιτροπής εργασία τεσσάρων ημερών που θα σημάνει μειωμένες αποδοχές, η εταιρεία όμως φέρεται να εξετάζει διάφορα εναλλακτικά σενάρια, ένα από τα οποία είναι η μετακίνηση προσωπικού σε άλλες χώρες που δραστηριοποιείται ο Όμιλος στην Ευρώπη, την Ασία αλλά και τη Λατινική Αμερική.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Κυριαζή

Η χθεσινή συνάντηση μεταξύ σωματείου εργαζομένων στον ΙΜΑΝΤΑ και εταιρείας πραγματοποιήθηκε σε ασφαλώς βελτιωμένο κλίμα, μετά την ένταση που είχε δημιουργήσει η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων για τις κινητοποιήσεις που είχαν προαναγγείλει οι εργαζόμενοι.

Εκ μέρους της εταιρείας διεφάνη ξεκάθαρα ότι θα πρέπει να υπάρξουν ρυθμίσεις έτσι ώστε τέλος του χρόνου η επιχείρηση να παρουσιάζει μία σταθερή κερδοφορία που θα της επιτρέπει όπως τονίστηκε να συνεχίσει απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα την ανάπτυξή της.

Εγινε εκ νέου αναφορά στην «άπνοια» παραγγελιών που έχει προκαλέσει προβληματισμό στους μετόχους και ζητήθηκε από τους εργαζόμενους να υπάρξει συνεργασία προκειμένου να βρεθούν λύσεις.

Εκ μέρους του σωματείου σύμφωνα με πληροφορίες κατέστη σαφές ότι σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι είναι διατεθειμένοι να συμβάλλουν ώστε να βρεθούν λύσεις, αρκεί όμως αυτές, όπως φέρεται να τονίστηκε, να μην σχετίζονται με περικοπές αποδοχών, τις οποίες το σωματείο δε συζητά σε καμία περίπτωση για αυτό και ζήτησε εγγράφως από την εταιρεία να καταθέσει το πλαίσιο των εναλλακτικών της προτάσεων με τη ρητή όμως και σαφή δέσμευση ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστεί η εκ περιτροπής εργασία.

Οι προτάσεις αυτές θα κατατεθούν εγγράφως εκτός απροόπτου αύριο, όπου αναμένεται να γίνει και η νέα συνάντηση προκειμένου να συνεχιστεί η διαβούλευση επί συγκεκριμένων θεμάτων.

Στη χθεσινή συνάντηση πάντως, η εταιρεία ήδη εμμέσως πλην σαφώς αναφέρθηκε σε άλλα σενάρια και ρυθμίσεις που εξετάζονται όπως της οικειοθελούς μετακίνησης προσωπικού σε άλλες μονάδες του Ομίλου εκτός Ελλάδος, στην Ευρώπη αλλά και σε χώρες όπως η Χιλή, το Μεξικό, η Κίνα και η Ινδία κ.α. αλλά και στο ενδεχόμενο εφαρμογής της εκ περιτροπής εργασία με τη δέσμευση τα χρήματα της περικοπής των αποδοχών να καταβληθούν το 2014, πρόταση που ωστόσο δεν εκτιμάται ότι μπορεί να «περπατήσει» σε κάθε περίπτωση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου