ΤΟΠΙΚΑ

Τελειωτικό «χτύπημα» για φαρμακεία

τελειωτικό-χτύπημα-για-φαρμακεία-721596

Τελειωτικό «χτύπημα» για τα φαρμακεία θα αποτελέσει η πώληση ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ (Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα) από τα σούπερ μάρκετ. Η συγκεκριμένη τακτική όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας, κ. Κώστας Ματσιόλης, θα περιορίσει στο 15% το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών, σε μια περίοδο που ήδη πολλά φαρμακεία βρίσκονται σε οριακό σημείο, μάλιστα μεγαλύτερο πρόβλημα αναμένεται να αντιμετωπίσουν, σύμφωνα με τον ίδιο, τα περιφερειακά φαρμακεία.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Το θέμα πώλησης φαρμάκων, που δεν απαιτούν ιατρική συνταγή, συζητήθηκε στην τελευταία γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας. Οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας αντιδρούν στο συγκεκριμένο ενδεχόμενο επισημαίνοντας, ότι τα φάρμακα που δεν χρειάζονται ιατρική συνταγή όπως και τα καλλυντικά αποτελούν το 20% των πωλήσεων σε ένα φαρμακείο.

Οι φαρμακοποιοί της Νομού Μαγνησίας λένε όχι σε φαρμακευτικά καλλυντικά σε σούπερ μάρκετ, ωστόσο δε διαφαίνεται στην παρούσα φάση καμία προοπτική κινητοποιήσεων, βέβαια, όπως διευκρινίζουν αν χρειαστεί δε θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια, καθώς πρόκειται για ένα θέμα που έχει να κάνει άμεσα με τη βιωσιμότητα του κλάδου τους.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας, κ. Κώστας Ματσιόλης, αναφέρει χαρακτηριστικά : «Οι τζίροι των φαρμακείων μειώνονται δραματικά, οι οφειλές είναι μεγάλες, ήδη έχουν φτάσει και τα πρώτα κατασχετήρια, ενώ ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να πληρώνει με το σταγονόμετρο. Σε αυτήν την κατάσταση ήρθε να προστεθεί και το θέμα της πώλησης των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ από τα Σούπερ Μάρκετ, αυτό θα αποτελέσει το τελειωτικό χτύπημα για τον κλάδο μας. Κάθε ημέρα που περνά, ο Έλληνας φαρμακοποιός όλο και περισσότερα χρέη αποκτά, από την επισφάλεια που αποκτά πλέον η εκτέλεση των συνταγών του ΕΟΠΥΥ, και όλο πιο πολύ βυθίζεται στα χρέη και σε οικονομικά αδιέξοδα. Αυτή την τραγική κατάσταση που διαπιστώνεται από όλους, δυστυχώς η ηγεσία του κλάδου μας ,την αντιμετωπίζει χωρίς την δέουσα βαρύτητα που θα έπρεπε. Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε στο ύστατο σημείο της επιβίωσης του κλάδου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου