ΤΟΠΙΚΑ

Τμήμα από το μηδέν

τμήμα-από-το-μηδέν-721564

Ενα ολόκληρο τμήμα από το μηδέν, επιχειρεί να στήσει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Πρόκειται για το νεοϊδρυθέν Τμήμα Πληροφορικής που θα λειτουργήσει από το νέο ακαδημαϊκό έτος στη Λαμία, μετά από απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, που όμως δεν φρόντισε την απόφασή του να συνοδεύσει με κονδύλια και διδάσκοντες. Το πρόγραμμα σπουδών θα κληθούν να καλύψουν εθελοντικά (!) διδάσκοντες στο τμήμα δικτύων του Βόλου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου

Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, γίνονται συσκέψεις επί συσκέψεων για το νεοϊδρυθέν τμήμα της Σχολής Θετικών Επιστημών που με το «καλημέρα» θα κληθεί να υποδεχθεί 160 εισακτέους φοιτητές.

Χαρακτηρίζεται ως το μείζον ζήτημα αυτής της περιόδου για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, που καλείται να φτιάξει το τμήμα από την αρχή.

Εκτός από το κτίριο που θα φιλοξενήσει το Τμήμα Πληροφορικής στη Λαμία, το οποίο παραδίδεται εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος (απομένει να γίνουν οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις), τίποτα άλλο δεν έχει προβλεφθεί από το Υπουργείο Παιδείας.

Εξοπλισμός, διδάσκοντες, πρόγραμμα σπουδών, όλα τα ουσιώδη για τη λειτουργία ενός νεοϊδρυθέντος τμήματος, έχουν πέσει βαρίδι στην πλάτη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που δεν έχει ούτε περίσσευμα οικονομικών πόρων, ούτε ανθρώπινου δυναμικού.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας – υπεύθυνο για ακαδημαϊκές υποθέσεις, κ. Αθ. Κουστέλιο, η διοίκηση του ιδρύματος, δίνει αγώνα δρόμου, προκειμένου από το νέο ακαδημαϊκό έτος να λειτουργήσει απρόσκοπτα το τμήμα.

Εντός των ημερών ξεκινά η διαδικασία του διαγωνισμού για τον εξοπλισμό του νέου τμήματος. Τα πάντα θα είναι καινούρια, από καρέκλες έως ηλεκτρονικούς υπολογιστές, προκειμένου να λειτουργήσει το Τμήμα Πληροφορικής.

Μεθαύριο, Πέμπτη, κλιμάκιο του Π.Θ., πρόκειται να επισκεφθεί εκ νέου τις εγκαταστάσεις του κτιρίου, ενώ στις 24 Ιουλίου, οπότε και συνεδριάζει η Σύγκλητος, πρόκειται να τεθούν προς συζήτηση το σύνολο των λειτουργικών θεμάτων, που έχουν να κάνουν από το πρόγραμμα σπουδών έως και τη διενέργεια των γενικών συνελεύσεων του Τμήματος Πληροφορικής.

«Αγκάθι» ωστόσο συνεχίζει να παραμένει το ζήτημα του διδακτικού προσωπικού. Από το Υπουργείο Παιδείας, δεν ανακοινώθηκαν προσλήψεις μονίμων διδασκόντων προκειμένου να λειτουργήσει το τμήμα Πληροφορικής στη Λαμία, ούτε ανακοινώθηκαν προσλήψεις συμβασιούχων διδασκόντων Π.Δ. 407.

Καθηγητές από το Τμήμα Δικτύων στο Βόλο, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να καλύψουν εθελοντικά το κενό που υπάρχει. Οι καθηγητές προσήλθαν από μόνοι τους στην πρυτανεία του ιδρύματος και δήλωσαν την καλή τους διάθεση να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο νέο τμήμα, μέχρι αυτό να στελεχωθεί πλήρως. «Είναι προς τιμή των καθηγητών που στηρίζουν όχι απλώς τη λειτουργία ενός νέου τμήματος, αλλά ουσιαστικά τη λειτουργία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας», σχολίασε ο κ. Κουστέλιος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου