ΤΟΠΙΚΑ

Παλιά αποθήκη αλλάζει όψη

παλιά-αποθήκη-αλλάζει-όψη-721397

Πρόταση ανάπλασης και αξιοποίησης μιας παλιάς αποθήκης που βρίσκεται δίπλα στο παλιό Λιμεναρχείο, με προβολή στη θάλασσα, παρουσίασαν χθες τρεις σπουδαστές του Δημοτικού ΙΕΚ Βόλου, εντυπωσιάζοντας τους αρμοδίους. Οι προτάσεις των σπουδαστών έχουν κοινό θέμα, τη δημιουργία ενός χώρου που θα συνάδει με την φιλοσοφία του ΙΟΒΑΘ, του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Βόλου Ανοιχτής Θαλάσσης, και θα μπορούσε κατ’ επέκταση να αξιοποιηθεί με ανάλογο τρόπο. Οι τρεις προτάσεις, που αποτελούν ταυτόχρονα, κίνητρο για την αξιοποίηση της συγκεκριμένης αποθήκης, εκπονήθηκαν στο πλαίσιο της διπλωματικής εργασίας των τριών σπουδαστών του τμήματος διακόσμησης του Δημοτικού ΙΕΚ Βόλου.

Η Χρύσα Μπακάλη, η Αντιγόνη Ψαρολόγου και ο Παναγιώτης Κόκκας εργάστηκαν υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους Χρύσας Διανέλλου, διακοσμήτριας, Κώστα Χαλβέ, Πολιτικού Μηχανικού και Γιώργου Βογιατζή, αρχιτέκτονα, αποδίδοντας με έμπνευση τις προτάσεις τους. Το έργο των τριών σπουδαστών παρουσιάστηκε χθες ενώπιον των υπευθύνων του ΟΛΒ και του ΙΟΒΑΘ, του προέδρου της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, Βασίλη Κοντορίζου, της διεύθυνσης και των διδασκόντων του τμήματος διακόσμησης.

Οι τρεις τελειόφοιτοι παρουσίασαν τις προτάσεις τους, που περικλείουν μεταξύ άλλων την δημιουργία γραφείων, χώρου συνεδριάσεων, εντευκτήριο, αλλά και σύγχρονου καφέ, που περιστρέφονται γύρω από το έργο του ΙΟΒΑΘ και «δανείζονται» ευφάνταστα στοιχεία από το υγρό στοιχείο και τα σκαριά που ανοίγονται με τα πανιά τους στην θάλασσα.

Ο διευθυντής του Δημοτικού ΙΕΚ Βόλου, Φίλιππος Καλογιάννης, επεσήμανε ότι «μας ενδιαφέρει οι σπουδαστές μας να αποφοιτούν, έχοντας έρθει όσο πιο κοντά γίνεται στην πραγματική αγορά. Στόχος μας, τόνισε ο ίδιος, είναι να φέρουμε τους σπουδαστές κοντά στην αγορά εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, φέτος οι απόφοιτοι της διακόσμησης υλοποίησαν σε συνεργασία με τους καθηγητές τους ένα πρότζεκτ που θα μπορούσε να υλοποιηθεί, στεγάζοντας τις δράσεις του ΙΟΒΑΘ». «Ήταν τελείως τυχαία η επιλογή του θέματος», αναφέρει ο Γιώργος Βογιατζής, και προσθέτει «ήρθαμε σε επαφή με τους υπευθύνους, οι οποίοι μας βοήθησαν και μας υπέδειξαν τον συγκεκριμένο χώρο, τον οποίο επισκεφτήκαμε, κάναμε την αποτύπωση και προχωρήσαμε κατόπιν στη μελέτη και την οργάνωσή του».

Η χθεσινή παρουσίαση – έμμεση πρόταση αξιοποίησης του χώρου, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον από τον ΙΟΒΑΘ, απέσπασε τους επαίνους των παρισταμένων και μάλιστα ο πρόεδρος του ΟΛΒ, Γιάννης Πρίγκος, ανέφερε ότι θα εξετάσει πολύ σοβαρά τις προτάσεις, διερευνώντας τους τρόπους που θα επιτρέψουν την υλοποίησή τους.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου