ΤΟΠΙΚΑ

Θα αφαιρεθούν τα πλακάκια αμιάντου

θα-αφαιρεθούν-τα-πλακάκια-αμιάντου-721393

Στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας

Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους θα έχουν αφαιρεθεί τα πλακίδια αμιάντου από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας. Τα παραπάνω επισημαίνονται στη γραπτή απάντηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου, Φώτη Λαμπρινίδη, σε ερώτηση που είχε καταθέσει η πρώην επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Ζέττα Μακρή, και σε σχετική επερώτηση της ΛΑΣ.

Ειδικότερα η απάντηση του Αντιδημάρχου Βόλου έχει ως εξής:

«Από το καλοκαίρι του 2012 και ευθύς μόλις εντοπίστηκε το πρόβλημα με την ύπαρξη πλακιδίων με ίνες αμιάντου σε ορισμένα σημεία δαπέδων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας, αποφασίστηκε η άμεση αντικατάστασή τους σε περίοδο που θα επιτρέψουν οι συνθήκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δηλαδή σε χρονικό διάστημα που το σχολείο είναι κλειστό.

Το έργο εντάχθηκε στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2013, η δε μελέτη προϋπολογισμού 123.000€, την οποία εκπόνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου, εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμ. 470/11.6.13 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και το έργο δημοπρατήθηκε στις 9.7.13 με έκπτωση 55%.

Ακολουθεί, σύμφωνα με τη νόμιμη διαδικασία η έγκριση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού και εάν δεν υπάρξει χρονοτριβή με ενστάσεις, θα υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο, οι δε εργασίες αποξήλωσης των επικίνδυνων υλικών θα πραγματοποιηθούν έως την έναρξη της εκπαιδευτικής περιόδου 2013 – 2014.

Υπενθυμίζουμε ότι το έργο συνολικά περιλαμβάνει: 1) εργασίες αποξήλωσης των υπαρχόντων στοιχείων αμιάντου, 2) συσκευασία και απομάκρυνση αμιαντούχων προϊόντων αποξηλώσεων, 3) μετρήσεις για τη καθαρότητα των χώρων από διάχυση ινών αμιάντου, 4) αντικατάσταση όλων των αποξηλωθέντων στοιχείων, 5) τοπικές επισκευές σε υπάρχοντα οικοδομικά στοιχεία, που ήταν σε επαφή ή επ’ αυτών στηρίζονταν τα αποξηλωθέντα αμιαντούχα, 6) πλήρης αποπεράτωση του έργου».

.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου