ΤΟΠΙΚΑ

Στα αμφιθέατρα με το χακί…

στα-αμφιθέατρα-με-το-χακί-721385

Εβγαζε τα… χακί και έτρεχε στα θρανία. Επί δύο χρόνια, ο 36χρονος Αποστόλης Βλαχάκης, λοχαγός στην 1η Ταξιαρχία Καταδρομών στην Ασπροβάλτα, μοίραζε το χρόνο του ανάμεσα στα υπηρεσιακά του καθήκοντα, την οικογένειά του και τις σπουδές του στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Μηχανικών Πολεοδομίας, Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η θέλησή του για μάθηση, τον «όπλισε» με δύναμη για να ανταπεξέλθει στο βαρύ καθημερινό του πρόγραμμα και χθες έδρεψε τους καρπούς της προσπάθειάς του, όταν ανέβηκε στην εξέδρα του αμφιθεάτρου στην Πολυτεχνική Σχολή για να παραλάβει το πτυχίο του.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου

Ο Αποστόλης Βλαχάκης, είναι ένας από τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που παρέλαβαν χθες τα πτυχία τους σε τελετές ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκαν τόσο στην Πολυτεχνική στο Πεδίο του Άρεως όσο και στη Γεωπονική Σχολή στο Φυτόκο. Νέοι επιστήμονες που ολοκλήρωσαν τον κύκλο σπουδών τους, θα προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, μπαίνοντας δυναμικά στην αγορά εργασίας.

Κι αν η υπόθεση σπουδές, αποτελεί Γολγοθά για τους περισσότερους φοιτητές στην προσπάθειά τους να φθάσουν μέχρι το πτυχίο, για τον κ. Βλαχάκη, αυτός ο Γολγοθάς ήταν λίγο πιο… ανηφορικός.

Οκτάωρο στην υπηρεσία του στην 1η Ταξιαρχία Καταδρομών στην Ασπροβάλτα, όπου υπηρετεί με το βαθμό του Λοχαγού, υπηρεσίες, ασκήσεις και ταυτόχρονα μια οικογένεια και ένα πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών που απαιτεί συνεχείς παρακολουθήσεις μαθημάτων. Το 24ωρο πολλές φορές ήταν λίγο για τον 36χρονο, που αποφάσισε να καθίσει ξανά στα θρανία και να βελτιώσει τις γνώσεις του.

«Όταν ανακαλύπτεις τη γνώση, θέλεις να μάθεις περισσότερα και να εμπλουτίζεις τις σπουδές σου», είπε μιλώντας στον «Τ», ο κ. Βλαχάκης, ο οποίος το 2011 απέκτησε το πρώτο του πτυχίο στις οικονομικές επιστήμες.

Όπως εξήγησε, το γεγονός ότι ήδη έχει εξασφαλισμένη εργασία, δεν τον εφησυχάζει επαγγελματικά. «Ξεκίνησα τις σπουδές μου, έχοντας πολύτιμο συνοδοιπόρο και συμπαραστάτη μου την οικογένειά μου», επεσήμανε.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην υπέρ – προσπάθεια που κατέβαλλε μέχρι το μεταπτυχιακό πτυχίο του στη χωροταξία, ενώ χαρακτήρισε τον εαυτό του, τυχερό – άτυχο, όταν με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, φοιτούσε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών για το πρώτο πτυχίο και παρακολουθούσε τα λάθη της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόστηκε. «Έπρεπε να ληφθούν μέτρα κι όχι να γίνουν απολύσεις. Οι απολύσεις επιτείνουν την ύφεση. Η ανόρθωση της οικονομίας όμως, απαιτούσε χρόνο, 10 – 15 χρόνια και δυστυχώς η Τρόικα ήθελε νούμερα. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε έναν φαύλο κύκλο», εκτίμησε ο ίδιος.

Διήμερο ορκομωσιών

Εξάλλου, διήμερο ορκομωσιών των αποφοίτων των τμημάτων της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ξεκινά, σήμερα. Οι εκδηλώσεις απονομής πτυχίων θα φιλοξενηθούν στο αμφιθέατρο «Ι. Κορδάτος».

Την αυλαία των ορκομωσιών ανοίγουν στις 9:30 το πρωί, οι απόφοιτοι των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών των τμημάτων προσχολικής και δημοτικής εκπαίδευσης, ειδικής αγωγής και ΙΑΚΑ.

Στις 11:30 το πρωί, τα πτυχία τους θα παραλάβουν οι απόφοιτοι του ΙΑΚΑ και του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και στη 1:30 το μεσημέρι, θα ορκιστούν οι απόφοιτοι του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής.

Αύριο, Πέμπτη, στις 9:30 ορκίζονται οι απόφοιτοι του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης των οποίων τα επώνυμα ξεκινούν από Α έως και Λ και στις 11:30, οι υπόλοιποι των οποίων τα επώνυμα ξεκινούν από Μ έως και Ω.

Τέλος, στη 1:30 το μεσημέρι, σειρά έχουν οι απόφοιτοι του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου