ΤΟΠΙΚΑ

Αποδεκατίζεται το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου

αποδεκατίζεται-το-3ο-επαλ-βόλου-721377

Σχολείο με μόλις 80 μαθητές! Το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου, αποδεκατίζεται από μαθητικό δυναμικό από τη νέα σχολική χρονιά, με την κατάργηση του τομέα Υγείας και Πρόνοιας, εάν ψηφιστεί το επίμαχο πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης. Το σχολικό προαύλιο αδειάζει, ενώ ολόκληρες αίθουσες διδασκαλίας και εξοπλισμός τίθενται σε αχρηστία.

Το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου, δέχεται ίσως το μεγαλύτερο πλήγμα από την κατάργηση 46 ειδικοτήτων στην επαγγελματική εκπαίδευση. Από το σύνολο των 330 μαθητών, οι 250 φοιτούν στον τομέα υγείας και πρόνοιας, που ανήκει στη λίστα των ειδικοτήτων προς κατάργηση.

Αυτό σημαίνει ότι το πρώτο σχολικό κουδούνι του Σεπτεμβρίου, θα βρει στο προαύλιο, μόλις 80 μαθητές.

«Στη σημερινή δύσκολη και σκοτεινή κατάσταση η κατάργηση σχολείων σηματοδοτεί την εφαρμογή μιας ανελέητης πολιτικής, που σκοπό έχει την περιθωριοποίηση χιλιάδων μαθητών προερχόμενων κυρίως από τα λαϊκά στρώματα και τον εξοστρακισμό τους στην ιδιωτική εκπαίδευση, επιβαρύνοντάς τους οικονομικά και αποκλείοντάς τους ουσιαστικά από αυτή.

Παράλληλα ρίχνονται βορά στις μνημονιακές απαιτήσεις και χιλιάδες εκπαιδευτικοί οδηγούνται στην απόλυση.

Επισημαίνουμε αφενός ότι το σχολείο μας αριθμεί πάνω από 330 μαθητές εκ των οποίων οι 250 ανήκουν στον τομέα Υγείας και Πρόνοιας, αφετέρου ότι είναι άρτια εξοπλισμένο και στελεχωμένο με δυναμικό υψηλού μορφωτικού επιπέδου που παρείχε στους μαθητές την καλύτερη δυνατή μόρφωση. Μάλιστα, οι απόφοιτοι του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας, έχουν τη μεγαλύτερη απορρόφηση στην αγορά εργασίας σύμφωνα με τις ακριβοπληρωμένες μελέτες και του ίδιου του Υπουργείου Παιδείας.

Οι εκπαιδευτικοί του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου, καταδικάζουμε αυτή την ισοπεδωτική πολιτική που οδηγεί μαθητές στην αβεβαιότητα, εργαζόμενους στην ανεργία και την κοινωνία σε κρίση με πολίτες εξαθλιωμένους οικονομικά και ψυχικά.

Υποσχόμαστε ότι θα προασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το δικαίωμα των μαθητών μας στη μόρφωση και το δικαίωμα όλων στην εργασία. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε να κλείνουν σχολεία και να ανοίγουν φυλακές», αναφέρουν οι καθηγητές του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου, σε ψήφισμα που εξέδωσαν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου