ΤΟΠΙΚΑ

Παροπλισμένη Κινητή Μονάδα ΚΤΕΟ κόστους 207.000 ευρώ!

παροπλισμένη-κινητή-μονάδα-κτεο-κόστ-72141

Στον αέρα η εξυπηρέτηση των νησιών, καθώς δεν λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια διαπίστωσε ο Αργ. Κοπάνας

Αμεσότερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών ζήτησε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών, Επικοινωνιών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Αργύρης Κοπάνας, στην πρώτη του συνάντηση εργασίας με το διευθυντή και τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Μεταφορών.

Ο διευθυντής Γ. Κανάτας ενημέρωσε διεξοδικά τον Αργύρη Κοπάνα για τα τρέχοντα θέματα, τα προβλήματα και τις προτεραιότητες της υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τον κ. Κοπάνα, τα τελευταία χρόνια έχει αποχωρήσει το 35% του δυναμικού της Διεύθυνσης Μεταφορών κυρίως λόγω συνταξιοδότησης, ενώ παράλληλα έχει αυξηθεί σημαντικά ο όγκος εργασιών της. «Αυτή είναι μια παράμετρος, που οφείλουμε όλοι να λάβουμε σοβαρά υπόψη. Ωστόσο, δεν θα αφήσουμε να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα, την αποδοτικότητα και την έγκαιρη διευθέτηση των υποθέσεων των πολιτών. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Με σωστό συντονισμό και περισσότερη προσπάθεια κρατάμε ψηλά το επίπεδο της υπηρεσίας», πρόσθεσε.

Με το διευθυντή της υπηρεσίας συζητήθηκε η επαναλειτουργία της Κινητής Μονάδας ΚΤΕΟ, που εξυπηρετεί τα νησιά των Σποράδων. «Κάθε Κινητή Μονάδα στοίχισε στο ελληνικό δημόσιο 207.000 ευρώ και εδώ και δύο χρόνια δεν λειτουργεί λόγω προβλημάτων πιστοποίησης σύμφωνα με τα νέα δεδομένα του υπουργείου. Αρα, λοιπόν, οι προσπάθειές μας από σήμερα επικεντρώνονται στο να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και τις κάθε είδους αγκυλώσεις, ώστε το συντομότερο δυνατό να εξοπλίσουμε τα νησιά μας με την Κινητή Μονάδα ΚΤΕΟ προς διευκόλυνση των κατοίκων», ανέφερε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης.

Επιπλέον, συζητήθηκε η λειτουργία των Μικτών Κλιμακίων, που έχουν ως έργο τον έλεγχο της νομιμότητας διενέργειας μεταφοράς και κυκλοφορίας με σκοπό την αποφυγή πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων στις εθνικές αρτηρίες.

Τέλος, από τη Διεύθυνση ζητήθηκε να καθοριστεί συνάντηση με τους εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών, ώστε να επιλυθούν θέματα, που έχουν προκύψει.

«Σε κάθε περίπτωση, φιλοδοξία μας είναι η Διεύθυνση Μεταφορών να εξελιχτεί σταδιακά σε «Διεύθυνση πρότυπο» εξυπηρέτησης των συμπολιτών μας. Παρά την έλλειψη επαρκούς προσωπικού, θα τα καταφέρουμε. Ήδη, βρισκόμαστε σε πολύ καλό σημείο», κατέληξε ο κ. Κοπάνας.

Για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας, θα λειτουργεί γραφείο του αντιπεριφερειάρχη στο δεύτερο όροφο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου