ΤΟΠΙΚΑ

Φως στο τούνελ

φως-στο-τούνελ-721246

Φως στο τούνελ -έστω και… θαμπό- για το μέλλον των επιχειρήσεών τους στον κλάδο της εστίασης, βλέπουν οι καταστηματάρχες της Μαγνησίας με τη μείωση του Φ.Π.Α. από το 23% στο 13%, αρχής γενομένης από την 1η Αυγούστου.

Η φοροελάφρυνση δίνει «φιλί ζωής» στις επιχειρήσεις, τονίζουν ιδιοκτήτες, που υποστηρίζουν ότι θα μπορέσουν να προχωρήσουν και σε μειώσεις τιμών για την αύξηση της κατανάλωσης.

Ωστόσο, μήνυμα με αποδέκτες τα μέλη του κλάδου, στέλνει η Ένωση Εστίασης – Διασκέδασης Νομού Μαγνησίας για την έκδοση του συνόλου των αποδείξεων, υπογραμμίζοντας ότι το Υπουργείο Οικονομικών θα επιδείξει μηδενική ανοχή στη φοροδιαφυγή.

Τη μείωση του Φ.Π.Α., φαίνεται ότι θα συνοδεύσουν συχνές… επισκέψεις κλιμακίων της εφορίας στα καταστήματα για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Όπως πολλάκις έχουν δηλώσει στο παρελθόν οι καταστηματάρχες στο χώρο της εστίασης, η μείωση του Φ.Π.Α. θα βοηθήσει σημαντικά τις επιχειρήσεις, που αυτή τη στιγμή λυγίζουν κάτω από το βάρος της φορολογίας και των πενιχρών τζίρων εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Οι επιχειρηματίες θα μπορέσουν επιπλέον, όπως υποστηρίζουν, να προχωρήσουν και σε μειώσεις τιμών με στόχο την αύξηση της κατανάλωσης.

Από την Ένωση Εστίασης και Διασκέδασης Μαγνησίας ωστόσο, το μήνυμα είναι σαφές προς τα μέλη του κλάδου, τα οποία θέτει προ των ευθυνών τους:

«Μετά από αγώνα του κλάδου δύο ετών ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε σήμερα τη μείωση του συντελεστή Φ.Π.Α. στην εστίαση από το ποσοστό του 23% στο 13%.

Στις αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχε η Ομοσπονδία μας (ΠΟΕΣΕ) αυτά τα δύο χρόνια με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, με υπουργούς αλλά και με στελέχη της Τρόικας, για το θέμα του Φ.Π.Α. , επιχείρημα μας ήταν ότι ο μικρότερος συντελεστής Φ.Π.Α. θα είχε και περισσότερα έσοδα για το δημόσιο, αλλά και ότι μέρος της μείωσης θα περνούσε και στον καταναλωτή.

Ο σύλλογος μας καλεί τα μέλη του να αναλάβουν την κοινωνική εταιρική ευθύνη που τους αναλογεί έναντι των συμπολιτών μας, της χώρας και του κλάδου. Επισημαίνουμε ότι από το Υπουργείο Οικονομικών θα υπάρχει μηδενική ανοχή στη φοροδιαφυγή, αλλά και έλεγχοι στην τιμολογιακή πολιτική των επιχειρήσεων.

Η οικονομική κρίση δεν τελειώνει στον κλάδο με τη μείωση του Φ.Π.Α, υπάρχουν ακόμη πολλά προβλήματα και στρεβλώσεις που απασχολούν τις επιχειρήσεις στην καθημερινότητα τους, αλλά και στη χώρα για να αντιμετωπίσουμε. Ενωμένοι, με τη συμμετοχή όλων και με αγώνα θα τα καταφέρουμε. Σήμερα φάνηκε ένα μικρό φως στο τούνελ».

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου