ΤΟΠΙΚΑ

Αίτηση για 1.100 παιδιά θα καταθέσει η ΚΕΚΠΑ/ΔΙΕΚ

αίτηση-για-1-100-παιδιά-θα-καταθέσει-η-κεκπ-721244

Aίτηση για συμμετοχή 1089 βρεφών – προνηπίων , παιδιών έως 12 ετών και παιδιών με ελαφράς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα και παιδιά με αναπηρία ή και έφηβοι ή άτομα με νοητική υστέρηση ή και κινητική αναπηρία, θα υποβάλει μέσα στις επόμενες μέρες η Κοινωφελής Επιχείρηση Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Βόλου ( ΚΕΚΠΑ / ΔΙΕΚ), προκειμένου να χρηματοδοτηθεί από το φετινό πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) που και φέτος χρηματοδοτεί τη δράση για την «εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής για φορείς/ δομές και ωφελούμενες μητέρες» για την περίοδο 2013 – 2014.

Η παραπάνω δράση της ΕΕΤΑΑ αφορά τις παρακάτω δομές: Βρεφικοί – βρεφονηπιακοί σταθμοί , βρεφονηπιακοί σταθμοί Ολοκληρωμένης Φροντίδας, παιδικοί σταθμοί, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ/ΜΕΑ.

Τη σχετική απόφαση πήρε στο χθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο το Δ.Σ της ΚΕΚΠΑ/ΔΙΕΚ, το οποίο ανά δομή θα αιτηθεί να φιλοξενήσει τον αντίστοιχο αριθμό ωφελούμενων για την περίοδο 2013 – 2014:

– Μονάδα Απασχόλησης Βρεφών Νηπίων Αλλης Μεριάς: Εξι βρέφη από 2 μηνών έως 2,5 ετών και 15 προ – νήπια από 2, 5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση

– Βρεφονηπιακός Σταθμός «Τα Ζουζουνάκια» Ανω Λεχωνίων: Εξι βρέφη από οκτώ μηνών έως 2, 5 ετών και δεκαπέντε προ-νήπια από 2, 5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

– Αρχιμανδρίτειος Παιδικός Σταθμός Κατηχωρίου: Σαράντα προ- νήπια από 2, 5 ετών έως τη ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

– Βρεφονηπιακός Σταθμός Ολοκληρωμένης Φροντίδας Βόλου: Εβδομήντα πέντε προ- νήπια από 2, 5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση και δέκα προ- νήπια με αναπηρία από 2,5 ετών έως 6,5 ετών.

– ΚΔΑΠ Νεάπολης Βόλου: Εκατό (σε δύο βάρδιες των 50 ατόμων) παιδιά από την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση έως 12 ετών και παιδιά με ελαφράς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα.

– ΚΔΑΠ Αθανασάκειο Πορταριάς: Εξήντα (σε δύο βάρδιες των 30 ατόμων) παιδιά από την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση έως 12 ετών και παιδιά με ελαφράς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα.

– ΚΔΑΠ Προσφυγικών Νέας Ιωνίας: Εκατόν σαράντα (σε δύο βάρδιες των 70 ατόμων ) παιδιά από την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση έως 12 ετών και παιδιά με ελαφράς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα.

ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων Νέας Ιωνίας : Ογδόντα δύο (σε δύο βάρδιες των 41 ατόμων) παιδιά από την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση έως 12 ετών και παιδιά με ελαφράς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα.

– ΚΔΑΠ Βασδέκειο Νέας Ιωνίας: Διακόσια πενήντα (σε δύο βάρδιες των 125 ατόμων ) παιδιά από την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση έως 12 ετών και παιδιά με ελαφράς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα.

– ΚΔΑΠ Αρτέμιδος ( Κάτω Λεχώνια ): Εκατόν δέκα (σε δύο βάρδιες των 55 ατόμων) παιδιά από την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση έως 12 ετών και παιδιά με ελαφράς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα.

– ΚΔΑΠμεΑ Βόλου: Εκατό (σε δύο βάρδιες των 50 ατόμων) παιδιά με αναπηρία ή και έφηβοι ή και άτομα με νοητική υστέρηση ή και κινητική αναπηρία.

– ΚΔΑΠμεΑ Νέας Ιωνίας: Ογδόντα άτομα (σε δύο βάρδιες των 40 ατόμων) παιδιά με αναπηρία ή και έφηβοι ή και άτομα με νοητική υστέρηση ή και κινητική αναπηρία.

Το κόστος

μετακίνησης

Το κόστος μετακίνησης που επιβαρύνει τις μητέρες. Οι δομές που προσφέρουν μετακίνηση είναι η Μονάδα Απασχόλησης Βρεφών – Νηπίων Άλλης Μεριάς και ο Αρχιμανδρίτειος Παιδικός Σταθμός Κατηχωρίου. Το κόστος μετακίνησης έντεκα μηνών (από Σεπτέμβριο 2013 μέχρι και Ιούλιο 2014) 275 ευρώ η μονή διαδρομή και 440 ευρώ η διπλή διαδρομή. Το κόστος μετακίνησης ανά μήνα (από Σεπτέμβριο 2013 έως και Ιούλιο 2014) είναι 25 ευρώ η μονή διαδρομή και 40 ευρώ η διπλή διαδρομή

Μετακίνηση

ΚΔΑΠ/ΜΕΑ

Στην περίπτωση των ΚΔΑΠ, για άτομα με αναπηρίες η μετακίνηση παρέχεται δωρεάν από την ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ

Σίτιση

Οι δομές της Κοινωφελούς Επιχείρησης που προσφέρουν σίτιση είναι ο Βρεφονηπιακός Σταθμός «Τα Ζουζουνάκια» στα Άνω Λεχώνια και ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Ολοκληρωμένης Φροντίδας Βόλου και μόνο για τα 75 προ – νήπια από 2, 5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου