ΤΟΠΙΚΑ

Παιδική χαρά «ζούγκλα»…

παιδική-χαρά-ζούγκλα-721232

Ενα μόλις εξάμηνο έχει περάσει περίπου από τότε που εγκαινιάστηκε η παιδική χαρά στην οδό Διμηνίου, πίσω από το 10ο Γυμνάσιο Βόλου. Σήμερα ο πρόσφατα κατασκευασμένος χώρος αντί να είναι γεμάτος με φωνές παιχνιδιού, παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης. Τα ξέρα χόρτα έχουν στην κυριολεξία κατακλύσει το χώρο, ενώ τα φίδια σύμφωνα με τις μαρτυρίες των περιοίκων κάνουν «πάρτι».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Οπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, τα ξέρα χόρτα είναι τόσα πολλά που πλέον ακόμη και να θέλει κάποιος να πλησιάσει στην παιδική χαρά δεν υπάρχει δρόμος, ενώ το ύψος τους φτάνει τις κούνιες και τις τσουλήθρες.

Οι περίοικοι που επικοινώνησαν με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ επισημαίνουν, ότι πριν έξι μήνες που εγκαινιάστηκε η παιδική χαρά τα παιδιά της γειτονιάς είχαν ενθουσιαστεί καθώς είχαν τη δυνατότητα να παίζουν μόλις λίγα μέτρα μακριά από τα σπίτια τους. Σήμερα όπως επισημαίνουν , οι εικόνες που αντικρίζουν είναι απογοητευτικές.

«Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν τέτοιες καταστάσεις να δημιουργείται ένας χώρος για τα παιδιά και έξι μήνες μετά να εγκαταλείπεται στην τύχη του. Στη γειτονιά υπάρχουν δεκάδες παιδάκια που θέλουν να παίξουν αλλά δεν τα αφήνουμε να πλησιάσουν, καθώς υπάρχουν φίδια στο σημείο. Τα χόρτα έχουν φτάσει σε ύψος τις κούνιες και τις τσουλήθρες», επισημαίνει περίοικος και κάνει έκκληση προς τους αρμόδιους να καθαρίσουν το χώρο από τα ξερά χόρτα προσθέτοντας: «Εάν δεν καθαριστεί η παιδική χαρά τώρα που είναι καλοκαίρι, πότε περιμένουν οι αρμόδιοι να το κάνουν;».

Επικίνδυνες φθορές

Την ίδια στιγμή, επικίνδυνες φθορές παρουσιάζει και η πλατεία Ρήγα Φεραίου. Παρότι βρίσκεται λίγα μέτρα από το Δημαρχείο Βόλου είναι εμφανή τα σημάδια εγκατάλειψης, καθώς οι φθορές που έχουν προκληθεί στα ξύλινα παγκάκια, εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών. Παράλληλα, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου παρατηρείται ελλιπής φωτισμός, με αποτέλεσμα στο σημείο να συχνάζουν τοξικομανείς και άστεγοι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου