ΤΟΠΙΚΑ

Ελυσαν τον πολιορκητικό κλοιό στο Μουρτζούκου

ελυσαν-τον-πολιορκητικό-κλοιό-στο-μου-721182

Λήξη της… πολιορκίας των γραφείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, αποφάσισαν στη νέα έκτακτη γενική τους συνέλευση οι καθηγητές, που και χθες το πρωί, έδωσαν δυναμικό παρόν στο κτίριο Μουρτζούκου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους ενάντια στις καταργήσεις 46 ειδικοτήτων της επαγγελματικής εκπαίδευσης και στην απόλυση 48 εκπαιδευτικών από το νομό.

Τα προχθεσινά επεισόδια μεταξύ καθηγητών με αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα, έστρεψαν το συνδικαλιστικό κίνημα σε άλλες μορφές αγώνα…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου

Στα γραφεία τους επέστρεψαν από χθες το πρωί, υπάλληλοι και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γ. Δοδοντσάκης. Το σύνολο των γραφείων λειτούργησε απρόσκοπτα για την προώθηση εκπαιδευτικών υποθέσεων και την εξυπηρέτηση των καθηγητών.

Αρχική πρόθεση των μαχόμενων καθηγητών ήταν να ανοίξει μόνο το γραφείο Πρωτοκόλλου, προκειμένου να μπορέσουν εκπαιδευτικοί να καταθέσουν τις αιτήσεις για τη συνταξιοδότησή τους. Ο αποκλεισμός των δεύτερων από το γραφείο πρωτοκόλλου, ήταν άλλωστε η αιτία για τα προχθεσινά επεισόδια.

Ωστόσο σε γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις επτά το πρωί, με φόντο το πανό της κατάληψης, οι εκπαιδευτικοί αποφάσισαν να διαλύσουν το μπλόκο στη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας και να δώσουν άλλη μορφή στη συνέχεια του αγώνα τους.

Από τις εννέα περίπου το πρωί, οι υπάλληλοι της Δ.Δ.Ε. κατάφεραν να μπουν στα γραφεία τους. Με το άνοιγμα των υπηρεσιών, προσήλθαν και εκπαιδευτικοί για την κατάθεση των αιτήσεων συνταξιοδότησής τους αλλά και προκειμένου να καταθέσουν αιτήσεις απόσπασης.

Οι καθηγητές αποφάσισαν να μεταφέρουν αλλού τον αγώνα τους. Παράλληλα με τις νομικές κινήσεις τους και τη συμμετοχή τους στο χθεσινό συλλαλητήριο στην Αθήνα, όπου μετέβησαν 45 περίπου άτομα με μισθωμένο πούλμαν, θα επιχειρήσουν άνοιγμα στην κοινωνία, προκειμένου οι πολίτες να συμπαρασταθούν στον αγώνα για την υπεράσπιση του αγαθού της δημόσιας και δωρεάν παιδείας. Στο αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνεται η διοργάνωση ανοιχτών εκδηλώσεων αλλά και η ίδρυση ενός Στεκιού όπου θα διεξάγονται συζητήσεις. «Κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας. Επιδιώκουμε την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και την αναβάθμιση του δημοσίου σχολείου», διαμήνυσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΜΕ, Διαλεχτή Τσιτούμη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου