ΤΟΠΙΚΑ

Κλειστό Γυμναστήριο λειτουργεί σαν πάρκινγκ!

κλειστό-γυμναστήριο-λειτουργεί-σαν-π-720888

Ημιτελές το αθλητικό έργο στην Αγριά

Σαν πάρκινγκ αυτοκινήτων λειτουργεί τα τελευταία χρόνια το ημιτελές έργο του Κλειστού Γυμναστηρίου Αγριάς, γεγονός που έχει εξοργίσει τόσο τους κάτοικους της Αγρίας, όσο και τα αθλητικά σωματεία, που ενδιαφέρονται για την χρήση του κτιρίου.

Η ολοκλήρωση του έργου εκκρεμεί από το 2002 , όταν και δημοπρατήθηκε για πρώτη φορά. Συγκεκριμένα το έργο του Κλειστού Γυμναστηρίου Αγριάς εντασσόταν σε ένα από τα Ολυμπιακά έργα, το οποίο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και με βάση τη σημερινή οικονομική κατάσταση του Δήμου Βόλου, δε διαφαίνεται, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον, η ολοκλήρωση του.

Οι κάτοικοι της περιοχής επισημαίνουν, πως σήμερα ο χώρος, πέρα από το γεγονός ότι είναι απερίφραχτος και εγκυμονεί κινδύνους για τα μικρά παιδιά, χρησιμοποιείται από πολλούς περίοικους ως παρκινγκ αυτοκινήτων.

Αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το έργο του Κλειστού Γυμναστηρίου, κάτοικος της Αγριάς τονίζει χαρακτηριστικά: «Το μόνο γήπεδο στην Αγριά εδώ και δέκα χρόνια είναι έτσι και χρησιμοποιείται σαν παρκινγκ. Τόσα χρόνια το θυμάμαι και ακόμα έτσι είναι».

Το ιστορικό των εργασιών Από το 2002 είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου Αγριάς, μιας αθλητικής υποδομής που θα στέγαζε αρκετά αθλήματα εσωτερικού χώρου, δίνοντας διεξόδους στη νεολαία της περιοχής, ενώ παράλληλα αναμένονταν να φιλοξενήσει αρκετές αθλητικές εκδηλώσεις τοπικής αλλά και πανελλήνιας εμβέλειας.

Η κατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου ξεκίνησε το 2003, ωστόσο η χρηματοδότηση ήταν χαμηλή, μάλιστα ο δήμος τότε δανείστηκε το αρχιτεκτονικό σχέδιο που είχε κάνει ο δήμος Πορταριάς για το εκεί Γυμναστήριο, για να μη χαθούν περισσότερα χρήματα.

Η ελλιπής χρηματοδότηση αλλά και η εγκατάλειψη του έργου από τον εργολάβο -κάλεσε διακοπή εργασιών- το 2008 και η ανάληψή του για τρίτη φορά από νέο εργολάβο τον Ιούνιο του 2009, δημιούργησαν νέες καθυστερήσεις. Σήμερα το έργο μένει ανολοκλήρωτο, ενώ δεν υπάρχουν χρήματα για την ολοκλήρωση του έργου.

Ο Αντιδήμαρχος Αγριάς και Αρτέμιδος κ. Σωτήρης Χαλκιάς, σχετικά με το συγκεκριμένο έργο, αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ότι είναι ένα έργο που έχει μείνει ημιτελές και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα χρηματοδότησης από το Υπουργείο Αθλητισμού.

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου