ΤΟΠΙΚΑ

Ενταση έξω από τη Μονάδα Αλτσχάιμερ

ενταση-έξω-από-τη-μονάδα-αλτσχάιμερ-720384

«Κρυφτούλι» μεταξύ εργαζομένων στη Μονάδα Αλτσχάιμερ και Διοίκησης και στη «μέση» η καρότσα ενός αγροτικού αυτοκινήτου φορτωμένο με «κοτόπουλα» που προορίζονταν για τους τρόφιμους του Ιδρύματος. Σκηνές απείρου κάλλους χθες έξω από τη Μονάδα στην Άλλη Μεριά όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις δύο απολύσεις τις οποίες το Δ.Σ της Μονάδας δεν ανακαλεί παρά την έντονη αντίδραση του ΕΚΒ και άλλων συνδικάτων.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ωστόσο δεν ήταν ανέφελη. Το κλίμα δυναμιτίστηκε επικίνδυνα, όταν ο γιός του προέδρου του Δ.Σ, όπως κατήγγειλαν εργαζόμενοι και φροντιστές, που εργάζεται στο Ίδρυμα, ως οδηγός, επιχείρησε να μεταφέρει στην καρότσα ενός αγροτικού, το γεύμα που προορίζονταν για τους τρόφιμους (κοτόπουλο) μέσα σε λεκάνες και χωρίς καμία υγειονομική προφύλαξη, στο Κέντρο Ημέρας, στο κέντρο του Βόλου αυτή τη φορά.

Εργαζόμενοι και φροντιστές μπήκαν μπροστά στο αυτοκίνητο, αποτρέποντας τον οδηγό να φύγει. Παράλληλα κλήθηκε η Αστυνομία για να καταγράψει το συμβάν με τους φροντιστές ειδικά να βρίσκονται στο «ένα πόδι», καταγγέλλοντας τις συνθήκες διαβίωσης και λειτουργίας της Μονάδας υπό αυτές τις συνθήκες.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους δύο απολυμένους εκ μέρους της Διοίκησης του ΕΚΒ, το μέλος Σμαράγδα Λιάτσικου, που είναι και μέλος του Συλλόγου Υγειονομικών Υπαλλήλων Ν. Μαγνησίας, που βρέθηκε κοντά στους εργαζόμενους, κατήγγειλε τη διοίκηση, ότι λειτουργεί εκδικητικά και ενάντια στους εργαζόμενους. «Για άλλη μία φορά η εργοδοσία έδειξε το σκληρό πρόσωπό της απέναντι σε εργαζόμενους που παρέχουν την υπεργασία τους και υπομένουν την πολύμηνη καθυστέρηση των μισθών τους, που πλέον έχουν φτάσει σε χαμηλά επίπεδα. Δυστυχώς όμως τα κέρδη δεν κοινωνικοποιούνται. Ο πρόεδρος του Δ.Σ μας είπε στην πρώτη συνάντηση ότι πρέπει να μειώσει το προσωπικό. Μετά από τόσα χρόνια που οι συνάδελφοί μας ήταν χρήσιμοι στη λειτουργία της Μονάδας, τώρα είναι βάρος . Παρείχαν για 11 μήνες τις υπηρεσίες τους αμισθί και τώρα διώκονται. Αυτό είναι απαράδεκτο και το Συμβούλιο να είναι σίγουρο ότι δε θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια».

Στο πλευρό των εργαζομένων χθες βρέθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, ο οποίος ζήτησε να έχει συνάντηση με τον κ. Απ. Κορδελά, πρόεδρο του Δ.Σ της ΜΑΝΑ. Παράλληλα έκανε ήδη ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας από τον αρμόδιο υπουργό να παρέμβει για τις απολύσεις και να προβεί άμεσα σε ενέργειες για να προστατεύσει τους απολυόμενους εργαζόμενους και κατ’ επέκταση την ποιότητα της φροντίδας που δέχονται οι νοσηλευόμενοι.

Στη συγκέντρωση επίσης παραβρέθηκαν για να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους και εκπρόσωποι πρωτοβάθμιων ταξικών σωματείων και ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Κυριαζή

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου