ΤΟΠΙΚΑ

Τα παράπονά τους στο Διευθυντή

τα-παράπονά-τους-στο-διευθυντή-720366

Τα παράπονά τους στο Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γ. Δοδοντσάκη, έκαναν χθες στελέχη της τοπικής ΕΛΜΕ, διαμαρτυρόμενοι για απαξιωτική συμπεριφορά ορισμένων διοικητικών υπαλλήλων και αυθαίρετη ερμηνεία εγκυκλίων που έχουν ως αποτέλεσμα να θίγονται εκπαιδευτικοί.

Στον απόηχο της προχθεσινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΕΛΜΕ, όπου το θέμα τέθηκε στο τραπέζι του διαλόγου, τρία μέλη του Δ.Σ. της τοπικής ένωσης, η Γραμματέας Βάνα Ζωιτοπούλου και οι κ.κ. Διαλεχτή Τσιτούμη και Κώστας Λαγός, συναντήθηκαν με τον κ. Δοδοντσάκη, υπ’ όψη του οποίου έθεσαν το πρόβλημα που φαίνεται ότι έχει δημιουργηθεί.

«Δε θέλουμε να στοχοποιήσουμε κανέναν. Θέλουμε όμως να εξυπηρετούνται όπως πρέπει οι εκπαιδευτικοί που προσέρχονται στα γραφεία της Δ.Δ.Ε. Μαγησίας για υποθέσεις που τους αφορούν», ξεκαθάρισε η κ. Τσιτούμη, αναφερόμενη σε περιπτώσεις διοικητικών υπαλλήλων που είτε «δρουν καθ’ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων τους επηρεάζοντας αποφάσεις του υπηρεσιακού συμβουλίου», είτε «η συμπεριφορά τους δεν είναι η ενδεδειγμένη απέναντι στους εκπαιδευτικούς».

Το θέμα δεν έρχεται πρώτη φορά στο προσκήνιο. Το μέλος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας και αιρετός στο ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας, Κώστας Λαγός είχε θέσει το θέμα σε πρόσφατη συνεδρίαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

«Χτυπάνε το σαμάρι»

Πάντως ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γ. Δοδοντσάκης έδειξε να μη συμμερίζεται την άποψη των συνδικαλιστικών στελεχών και υπερασπίστηκε τους διοικητικούς υπαλλήλους.

«Οι διοικητικοί υπάλληλοι εκτελούν εντολές. Εν προκειμένω του Διευθυντή. Χτυπάνε το… σαμάρι», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και υποστήριξε ότι το σύνολο του διοικητικού προσωπικού της Διεύθυνσης είναι -κατά γενική ομολογία- ευγενικό και συνεργάσιμο.

Αναφερόμενος δε, στο ζήτημα ερμηνείας των εγκυκλίων του Υπουργείου Παιδείας, ο κ. Δοδοντσάκης ήταν κατηγορηματικός. «Δεν τίθεται ζήτημα ερμηνείας. Οι νόμοι είναι σαφέστατοι», είπε σε αυστηρό ύφος και πρόσθεσε ότι και η ίδια η Διεύθυνση έχει θέσει ζήτημα πρόσληψης νομικού για πειθαρχικά κυρίως ζητήματα.

Λίγο αργότερα και μετά από τη συνάντηση που είχε με στελέχη της ΕΛΜΕ, ο κ. Δοδοντσάκης, προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

«Στην έγκριτη εφημερίδα σας δημοσιεύτηκε καταγγελία, την οποία το συμβούλιο της Ε.Λ.Μ.Ε. Μαγνησίας -χωρίς να τηρηθεί το στοιχειώδες «audiatur et altera pars»- επέτρεψε να δημοσιοποιηθεί, αναφορικά αφενός με απαξιωτική συμπεριφορά διοικητικών υπαλλήλων και μελών του Π.Υ.Σ.Δ.Ε. απέναντι σε καθηγητές, αφετέρου με «ερμηνεία εγκυκλίων κατά το δοκούν». Θα ήθελα να σημειώσω, ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει, καθώς το Σύνταγμα κατοχυρώνει το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης. Όμως, η ηθική από τη μια μεριά και η νομική από την άλλη απαιτούν την απόδειξη περί αληθείας των λεγομένων. Ειδάλλως, ό,τι λέγεται, μπορεί να χαρακτηριστεί από ατόπημα και φληνάφημα ως συκοφαντία. Επιπλέον, ας κατανοηθεί το αυτονόητο που ο λαός διατυπώνει σε έκφρασή του με το: «Τα παράπονά σας στο Δήμαρχο», που, εν προκειμένω, είναι ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, ο οποίος φέρει ακεραία την ευθύνη και είναι υπόλογος».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου