ΤΟΠΙΚΑ

Παραίτηση Αρ. Μπασδάνη

παραίτηση-αρ-μπασδάνη-720362

Ηραν την εμπιστοσύνη τους από το πρόσωπο του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, ζήτησαν τον περιορισμό των αρμοδιοτήτων του και εν τέλει την παραίτησή του, τρία μέλη της διοικητικής επιτροπής του Επιμελητηρίου Μαγνησίας. Στην προχθεσινοβραδινή θυελλώδη συνεδρίαση του οργάνου, οι κ.κ. Στάθης Πλαστάρας, Θανάσης Σταυρίδης και Ευδοκία Καπούλα, κατηγόρησαν ευθέως τον κ. Αρ. Μπασδάνη ως το μοναδικό υπεύθυνο για το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει το τελευταίο διάστημα το Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους διεξήχθη η συνεδρίαση της διοικητικής επιτροπής του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, μετά από αλλεπάλληλες αναβολές.

Με το «καλημέρα» της συνεδρίασης τα τρία μέλη της επιτροπής ζήτησαν την παραίτηση του Προέδρου Αρ. Μπασδάνη, οι χειρισμοί του οποίου -όπως κατήγγειλαν- έχουν οδηγήσει το Επιμελητήριο σε αδιέξοδο. «Δεν υπάρχει διέξοδος αν δεν παραιτηθεί», σχολίαζε χθες, το μέλος της επιτροπής Στάθης Πλαστάρας.

Παρά την επίθεση και τις πιέσεις που δέχθηκε, ο κ. Μπασδάνης, αρνήθηκε να αφήσει το «τιμόνι» του Επιμελητηρίου και επικαλούμενος ότι το ζήτημα παραίτησής του δεν αποτελεί θέμα ημερήσιας διάταξης, ζήτησε να συνεχιστεί η συνεδρίαση.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν και πάλι, όταν στο τραπέζι έπεσε το θέμα της λευκής επιταγής και γενικότερα της νομιμότητας επιχορήγησης της Αναπτυξιακής Εταιρείας. Τα τρία μέλη κατηγόρησαν τον κ. Μπασδάνη ότι «εκμαίευσε» συγκεκριμένη απάντηση από το νομικό σύμβουλο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων με τον τρόπο που έθεσε το θέμα περί νομιμότητας ή μη επιχορήγησης της αναπτυξιακής εταιρείας, γι’ αυτό και -όπως είπαν- η γνωμάτευση ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη από την αντίστοιχη του νομικού συμβούλου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κ. Παπαποστόλου.

Αποφάσισαν να αφήσουν εκτός του οίκου τους την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και να αναθέσουν και πάλι στον κ. Παπαποστόλου, να ερευνήσει το θέμα νομικά από μηδενική βάση και να παρουσιάσει τη γνωμάτευσή του στην επόμενη συνεδρίαση της Δ.Ε. την ερχόμενη Τετάρτη και από εκεί στο διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, που θα συνεδριάσει μέσα στις πρώτες ημέρες του Αυγούστου.

Θα προηγηθεί η σημερινή, συνέλευση των μετόχων της Αναπτυξιακής, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα, πρόκειται να συνεδριάσει και το διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας, όπου θα υπάρξει θέμα με τις απανωτές παραιτήσεις της Προέδρου και του Γραμματέα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου