ΤΟΠΙΚΑ

Απόκριες με βροχοπτώσεις

απόκριες-με-βροχοπτώσεις-72007

Ο καιρός βελτιώνεται από το μεσημέρι της Καθαρής Δευτέρας – Το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας

Χειμερινή διάθεση του καιρού, με κατά τόπους βροχοπτώσεις, πτώση της θερμοκρασίας και πιθανή χιονόπτωση στα ορεινά, αναμένονται το τριήμερο, ενώ σταδιακή ύφεση θα σημειωθεί από το μεσημέρι της Καθαρής Δευτέρας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Μετεωρολογικού Σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης» το πρωί του Σαββάτου θα σημειωθούν αραιές συννεφιές, οι οποίες αναμένεται να πυκνώσουν σταδιακά, οπότε θα σημειωθούν βροχές οι οποίες δεν θα είναι έντονες, αλλά τοπικού χαρακτήρα. Η βροχόπτωση θα συνεχιστεί κατά διαστήματα και την Κυριακή της αποκριάς, ενώ προς το μεσημέρι της Καθαρής Δευτέρας, ο καιρός θα βελτιωθεί αισθητά.

Στις ορεινές περιοχές, Πήλιο και Οθρυ, πάνω από υψόμετρο 1.000 μέτρων, υπάρχει πιθανότητα να σημειωθεί χιονόπτωση την Κυριακή της Αποκριάς. Παράλληλα η θερμοκρασία θα ακολουθήσει καθοδική πορεία, το Σάββατο θα κυμανθεί μεταξύ 14 και 15 βαθμών Κελσίου, ενώ αναμένεται να είναι χαμηλότερη σε άλλες περιοχές.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα, αντίστοιχα, οι μέγιστες τιμές θα κυμανθούν γύρω στους 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση έως 6 μποφόρ, αλλά θα αρχίσουν να εξασθενούν από το απόγευμα της Δευτέρας.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Θεοφάνης Τακούδης, υπεύθυνος του Μετεωρολογικού Σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης», υπογράμμισε ότι το κύμα κακοκαιρίας που επηρεάζει την περιοχή μας, οφείλεται σε βαρομετρικό χαμηλό που κινείται αργά, ενώ σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν, είναι πιθανόν να είναι το τελευταίο της φετινής χρονιάς. Το κρύο θα συνεχιστεί, ωστόσο, έως την Τρίτη, ενώ από την Τετάρτη αναμένεται να σημειώσει και πάλι άνοδο η θερμοκρασία.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου