ΤΟΠΙΚΑ

Η Ε.Σ.Η.Ε.Θ.Στ.Ε.Ε. καταγγέλλει την έκδοση απεργοσπαστικών φύλλων σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα

η-ε-σ-η-ε-θ-στ-ε-ε-καταγγέλλει-την-έκδοση-α-7198

Ανακοίνωση για τη 48ωρη κινητοποίηση ενάντια στην κατάργηση του αγγελιόσημου

Η Ενωση Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας σε ανακοίνωσή της με αφορμή τη 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση των δημοσιογράφων για το ασφαλιστικό καταγγέλλει την έκδοση απεργοσπαστικών φύλλων στη Λάρισα, στην Καρδίτσα και τα Τρίκαλα, ενώ παράλληλα χαιρετίζει το γεγονός ότι περιφρουρήθηκε η απεργία και δεν εκδόθηκαν οι εφημερίδες στη Μαγνησία αλλά και οι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Ειδικότερα όπως αναφέρει η Ενωση Συντακτών στην ανακοίνωσή της «Οι γνωστοί για την απεργοσπαστική τους τακτική εκδότες των εφημερίδων ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ της Καρδίτσας και ΛΑΜΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ της Φθιώτιδας, για μία ακόμη φορά έθεσαν πάνω από το κοινωνικό συμφέρον τα δικά τους μικροσυμφέροντα και κυκλοφόρησαν το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Μαΐου, απεργοσπαστικά φύλλα.

Στην ίδια λογική εισχώρησαν δυστυχώς και οι εκδότες των εφημερίδων ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ Τρικάλων, ΠΡΩΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ Καρδίτσας, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Καρδίτσας και ΑΛΗΘΕΙΑ Καρδίτσας, ενώ την δεύτερη ημέρα «έσπασαν» την απεργία και κυκλοφόρησαν απεργοσπαστικά φύλλα, η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Λάρισας, όπως και η ΕΡΕΥΝΑ των Τρικάλων.

Είναι δεδομένο ότι από την πλευρά του Δ.Σ. της Ένωσης θα διερευνηθεί, αν υπήρξε συμμετοχή συναδέλφων μελών μας σε έκδοση απεργοσπαστικών φύλλων.

Σε αντίθεση, οι εφημερίδες της Μαγνησίας (ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, ΜΑΓΝΗΣΙΑ) δεν κυκλοφόρησαν, καμία ημέρα και στήριξαν μέχρι τέλους την απεργία, όπως επίσης και οι τηλεοπτικοί σταθμοί TRT, ΑΣΤΡΑ, ΘΕΣΣΑΛΙΑ TV, STAR Λαμίας.

Δεν θα αναφερθούμε σε κάποιους ραδιοφωνικούς σταθμούς, σε ορισμένες ηλεκτρονικές εκδόσεις ΜΜΕ, αλλά και σε ελάχιστες λαθρόβιες ιστοσελίδες, που ανήρτησαν κείμενα, μη συμμετέχοντας στην μάχη που δίνει ο κόσμος του καθημερινού μόχθου της ενημέρωσης, αλλά και όλη η κοινωνία, επιχειρώντας να εκμεταλλευτούν τις απεργιακές κινητοποιήσεις για να κερδίσουν αναγνωστικό κοινό.

Έχουμε δεσμευτεί ότι μόλις ολοκληρωθούν οι κινητοποιήσεις, οι αρμόδιες και επίσημες αρχές της πολιτείας θα ενημερωθούν για το καθεστώς λειτουργίας ορισμένων ΜΜΕ στη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια, προκειμένου να υπάρξει τέλος στην ασυδοσία, αλλά και να διαφυλαχθούν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι, μέλη μας και μη, που εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες».

Τέλος η Ενωση Συντακτών κάνει γνωστό ότι την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016, θα πραγματοποιηθεί αρχικά συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε στα Τρίκαλα και στη συνέχεια συνάντηση με τους δημοσιογράφους της περιοχής, προκειμένου να καθοριστούν από κοινού όλες οι δράσεις και καλεί τα τέλη και γενικότερα τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ της περιοχής ευθύνης της να παραμείνουν σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου