ΤΟΠΙΚΑ

Τελευταίο ραντεβού στο Ηρώο

τελευταίο-ραντεβού-στο-ηρώο-719592

Τελευταίο ραντεβού στο άγαλμα Ηρώων στην παραλία του Βόλου, δίνουν αύριο, Πέμπτη, στις οκτώ το βράδυ, οι καθηγητές μέλη της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, προκειμένου να ενημερώσουν την τοπική κοινωνία για τις σαρωτικές αλλαγές στον εκπαιδευτικό χάρτη, μετά τα αλλεπάλληλα νομοσχέδια του Υπουργείου Παιδείας.

Οι καθηγητές, όπως αποφάσισαν στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της τοπικής ένωσης, ανανεώνουν το ραντεβού τους για τις 25 Αυγούστου, με στόχο η τοπική κοινωνία να σταθεί ενεργά στο πλευρό των καθηγητών για την υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας. Προς το παρών, θα μαζέψουν δυνάμεις, καθώς -όπως διεμήνυσε ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Σ. Σαβελίδης- το φθινόπωρο αναμένεται… θερμό από πλευράς κινητοποιήσεων.

Το συνδικαλιστικό κίνημα όμως δε θα εφησυχάσει αυτές τις ημέρες. Σύμφωνα με τον κ. Σαβελίδη, μέσα στον Αύγουστο οι καθηγητές θα είναι σε εγρήγορση για τα νομοσχέδια που αναμένονται και θα αφορούν στις υποχρεωτικές μετατάξεις, στο νέο Γενικό Λύκειο και το νέο Τεχνολογικό Λύκειο.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, τα μέλη επιχείρησαν μια πρώτη προσέγγιση των αλλαγών στο Γενικό Λύκειο και την τεχνολογική εκπαίδευση. Εάν τελικώς ισχύσουν οι αλλαγές -υπάρχουν εκτιμήσεις ότι τα νομοσχέδια είναι «ράδιο αρβύλα»- οι καθηγητές εκτιμούν ότι αφενός θα μπει οριστική «ταφόπλακα» στην επαγγελματική εκπαίδευση, αφετέρου τα Γενικά Λύκεια θα αποτελέσουν απλώς τον προθάλαμο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κι όχι φορέα μετάδοσης γνώσεων στους μαθητές.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου