ΤΟΠΙΚΑ

Ρελάνς του σωματείου στον ΙΜΑΝΤΑ

ρελάνς-του-σωματείου-στον-ιμαντα-719564

Οι ίδιοι άνθρωποι που εισηγούνται τις μειώσεις στις αποδοχές των εργαζομένων στον ΙΜΑΝΤΑ είναι εκείνοι που αμείβονται πλουσιοπάροχα έχοντας τον τίτλο του στελέχους στην εταιρεία. Μείωση των δικών τους αποδοχών κατά 20% μέχρι τέλος του χρόνου αντιπροτείνει το σωματείο «απαντώντας» έτσι στην απαίτηση της εταιρείας για περικοπές αποδοχών του προσωπικού.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Κυριαζή

Και όμως την ώρα που υποτίθεται η εταιρεία επικαλείται μείωση κερδών και παραγγελιών και αναζητά τρόπους συμπίεσης των δαπανών τους, σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2012 που έχει δημοσιευτεί τέσσερα στελέχη κοστίζουν 900.000 ευρώ το χρόνο.

Θεωρούνται βέβαια οι προνομιούχοι της εταιρείας σε σχέση με το υπόλοιπο προσωπικό, αφού οι αποδοχές τους προσεγγίζουν περί τα 200.000 ευρώ και πλέον ετησίως, σύμφωνα πάντα με τα οικονομικά στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί από την ίδια την εταιρεία στα πλαίσια δημοσιοποίησης των ισολογισμών της.

Στην τελευταία συνάντηση που έγινε με το σωματείο και αφού είχε προηγηθεί η δημόσια παρέμβαση του Διευθυντή του εργοστασίου Αντρέα Μπάκενχους στην οποία ζητούσε από τους συναδέλφους του να «κάνουν την καρδιά τους πέτρα και να αποδεχτούν όσο το δυνατόν συντομότερα τις μειώσεις» το σωματείο έκανε την κόντρα ρελάνς και αντιπρότεινε αντί των εργαζομένων, οι μειώσεις της τάξεως του 20% να εφαρμοστούν στις αποδοχές των μεγαλοστελεχών που «κοστίζουν» στην εταιρεία 900.000 ευρώ το χρόνο και όταν η εταιρεία ανακτήσει τις δυνάμεις της τέλος του χρόνου, οι περικοπές να επιστραφούν, όπως άλλωστε προέβλεπε η πρόταση και για το προσωπικό του εργοστασίου του ΙΜΑΝΤΑ.

Τα τέσσερα μεγαλοστελέχη είναι ο Γενικός Διευθυντής Α. Μπάκενχους, ο διευθυντής οικονομικών, και οι δύο διευθυντές παραγωγής είναι ουσιαστικά τα στελέχη εκείνα που αφορά η πρόταση του σωματείου, η οποία φυσικά επιχειρήθηκε να παραμείνει εντός των τειχών, όμως διέρρευσε μέσα στο εργοστάσιο και μεταξύ των εργαζομένων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εταιρεία είχα αυξημένα κέρδη 11,5 εκ. ευρώ, το 2012. Σύμφωνα με τον ισολογισμό της, τα έσοδα της εταιρείας ΙΜΑΣ τον περασμένο χρόνο ανήλθαν σε 89,46 εκατ. ευρώ, από 83,29 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 7,4% σε ποσοστό και κατά 6,17 εκατ. ευρώ σε αξία.

Στη χρονιά που διανύουμε οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά το ήμισυ, όπως υποστηρίζει η εταιρεία, αλλά τα έξοδα παρέμειναν στο ίδιο επίπεδο. Για τον λόγο αυτό, επικαλείται και την ανάγκη περικοπής των δαπανών μόνο όμως από το απλό προσωπικό.

Η ContiTech IMAS S.A. απασχολεί στον Βόλο 260 εργαζομένους περίπου, οι οποίοι κατασκευάζουν ιμάντες μεταφοράς που χρησιμοποιούνται κυρίως στην εξορυκτική βιομηχανία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου