ΤΟΠΙΚΑ

Ακόμη 11 υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων στο Δήμο Βόλου

ακόμη-11-υπόγειοι-κάδοι-απορριμμάτων-στ-719141

Στην επέκταση του πιλοτικού συστήματος υπόγειων κάδων απορριμμάτων προχωρά ο Δήμος Βόλου, καθώς εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο η χρηματοδότηση για την προμήθεια 11 ακόμη υπόγειων κάδων για την αποκομιδή απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών, συνολικής δαπάνης 161.400 ευρώ.

Σημειώνεται ότι ήδη λειτουργούν με επιτυχία 24 υπόγειοι κάδοι σε Βόλο και Νέα Ιωνία, με σημαντικά αποτελέσματα στη βελτίωση του τρόπου αποκομιδής στον κεντρικό ιστό της πόλης, στην αναβάθμιση της αισθητικής του αστικού τοπίου, στην καλύτερη προστασία της δημόσιας υγείας, στην εξοικονόμηση χρόνου, πόρων και προσωπικού της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Το έργο εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία και Ανάδειξη Φυσικού Περιβάλλοντος», του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015», του Πράσινου Ταμείου.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα εναλλακτικό σύστημα συλλογής απορριμμάτων, το οποίο βοηθά ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες υγιεινής αποθήκευσης των απορριμμάτων (οικιακών και ανακυκλώσιμων) σε σημεία της πόλης που απαιτούν αισθητική αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου.

Όπως είναι γνωστό, οι υπόγειοι κάδοι που ήδη λειτουργούν είναι τοποθετημένοι στην παραλία του Βόλου (σε 3 σημεία), στην πλατεία Πανεπιστημίου, στη 2ας Νοεμβρίου (μπροστά από το Υγειονομικό), στη Λ. Ειρήνης-Αβέρωφ, στην πλατεία Ευαγγελιστρίας (σε 2 σημεία), στη Μαιάνδρου (σε 2 σημεία).

Η αποκομιδή γίνεται με 2 απορριμματοφόρα του Δήμου (1 απορριμμάτων και 1 ανακύκλωσης), στα οποία τοποθετήθηκε σύστημα γερανού, σε καθημερινή βάση. Και αυτό γιατί, λόγω της μεγάλης χωρητικότητας των υπόγειων κάδων, 3.000 λίτρων ο καθένας, απομακρύνθηκαν από τις παραπάνω περιοχές 93 συνολικά συμβατικοί κάδοι, 56 πράσινοι και 37 μπλε.

Να σημειωθεί, δε, ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων με τα 2 απορριμματοφόρα γίνεται από το ίδιο πλήρωμα (ένας οδηγός και ένας εργάτης), το οποίο εξυπηρετεί επίσης και τομέα ανακύκλωσης του Δήμου.

«Θεωρώντας ότι η υπογειοποίηση των κάδων αποτελεί θετικότατη παρέμβαση για την αναβάθμιση της καθημερινότητας των δημοτών, και διαπιστώνοντας ότι οι πολίτες είναι πλέον πιο ευαισθητοποιημένοι και έτοιμοι να υιοθετήσουν νέους τρόπους συλλογής των απορριμμάτων, επιδιώκουμε τη σταδιακή επέκταση του συστήματος σε όλο το Πολεοδομικό Συγκρότημα και σε άλλες Δημοτικές Ενότητες», τόνισε σε δήλωσή της η Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Πολιτικής Προστασίας και ΚΕΠ Νατάσα Οικονόμου.

«Η έγκριση από το Πράσινο Ταμείο της πρότασής μας για την προμήθεια 11 επιπλέον κάδων, μας δίνει αυτή τη δυνατότητα να συνεχίσουμε μια σημαντική παρέμβαση, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για την αναβάθμιση της εικόνας της πόλης και της ποιότητας ζωής των δημοτών», κατέληξε η κ. Οικονόμου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου