ΤΟΠΙΚΑ

Εντρομοι οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ

εντρομοι-οι-υπάλληλοι-του-οαεδ-719034

Ρολά έχει κατεβάσει ο ΟΑΕΔ από χθες λόγω της 48ωρης απεργίας που ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι και συνεχίζεται και σήμερα, ενώ δεν αποκλείεται να εξελιχτεί σε απεργία διαρκείας και από την ερχόμενη εβδομάδα ανάλογα με την απόφαση που θα λάβει η Πανελλήνια Ομοσπονδία υπαλλήλων ΟΑΕΔ.

Οσοι άνεργοι επιχείρησαν χθες να μεταβούν στον ΟΑΕΔ βρήκαν τις υπηρεσίες άδειες. Οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ στο Βόλο πραγματοποιούν με απόφαση της Ομοσπονδίας 48ωρη απεργία καθώς εντάσσονται πλέον και εκείνοι στο πρόγραμμα διαθεσιμότητας και απολύσεων.

Οι πληροφορίες μάλιστα θέλουν το προσωπικό του ΟΑΕΔ, περίπου 200 άτομα σε πρώτη φάση, να είναι υποψήφιοι για διαθεσιμότητα ή απόλυση, ανάλογα με τα κριτήρια τα οποία οριστικοποιούνται τις αμέσως επόμενες μέρες. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ που όλα τους τα χρόνια εξυπηρετούσαν ανέργους και είχαν να κάνουν με ανθρώπους που έψαχναν για δουλειά, είναι τώρα αυτοί που βρίσκονται προ των πυλών διαθεσιμότητας και απολύσεων.

«Αυτό που βιώνουμε είναι απερίγραπτο. Οι άνθρωποι που κυβερνάνε συμπεριφέρονται σαν να μην καταλαβαίνουν τι τους γίνεται. Είναι αποφασισμένοι για όλα και δεν ενδιαφέρονται για το κόστος των αποφάσεων που λαμβάνουν», δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ εκ μέρους του συλλόγου υπαλλήλων ΟΑΕΔ Μαγνησίας, Θεσσαλίας , Κεντρικής και Δυτικής Ελλάδος Γαρύφαλος Αντζούρης , λίγη ώρα μετά την επιστροφή από την Αθήνα, όπου χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον διευθυντή του Υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Η συνάντηση σύμφωνα με τον ίδιο ήταν μία σκέτη αποτυχία, αφού ο κυνισμός με τον οποίο τέθηκε το όλο θέμα από την πλευρά της Κυβέρνησης, προδιαγράφει και ότι «είναι πλέον αποφασισμένοι να τα ισοπεδώσουν όλα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Αντζούρης προβλέποντας «μαύρο Φθινόπωρο και χειμώνα» τόσο για τους εργαζόμενους στον ΟΑΕΔ, όσο και για τους εργαζόμενους στα ασφαλιστικά ταμεία με απώτερο στόχο να οδηγηθούν όλοι πλέον στην ιδιωτική ασφάλιση.

Στη συνάντηση εξάλλου επιβεβαιώθηκε ότι στο πρώτο κύμα διαθεσιμοτήτων και απολύσεων από τον ΟΑΕΔ θα αποχωρήσουν τουλάχιστον 200 άτομα και μέχρι το χειμώνα επίσης θα συνεχιστούν οι αποχωρήσεις με τον αριθμό και τα κριτήρια να παραμένουν ασαφή και όχι τυχαία.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου