ΛΑΡΙΣΑ

Εμμένουν οι συνταξιούχοι ~ Σε κλιμάκωση οι κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό

εμμένουν-οι-συνταξιούχοι-σε-κλιμάκωσ-71902

Μαζική η παρουσία των οργανώσεων του Βόλου στην πανθεσσαλική συγκέντρωση στη Λάρισα

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους με στόχο να μην περάσει το νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό προαναγγέλλουν οι συνταξιουχικές οργανώσεις της Μαγνησίας.Τα μέλη των οργανώσεων συμμετείχαν μαζικά στην πανθεσσαλική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση, που οργάνωσαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Θεσσαλίας χθες στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Η πανθεσσαλική πανσυνταξιουχική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Χατζηγιάννειου Πνευματικού Κέντρου Λάρισας, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών και της έντονης βροχόπτωσης. Στη κατάμεστη αίθουσα χαιρετισμό έκανε ο Χρήστος Κολοβός, οργανωτικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδος ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση και από τη σημερινή μας συγκέντρωση, που μας μετράνε παντού, και αύριο στην Αθήνα, το μήνυμα «Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο – έκτρωμα που έχετε φέρει και μη το φέρνετε να το καταθέσετε στη Βουλή». Είμαστε σε ετοιμότητα εάν συνεχιστούν, και θα συνεχιστούν, οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων να πάρουμε πιο αποφασιστικά μέρος σε αυτές. Είμαστε σε ετοιμότητα να προγραμματίσουμε νέες κινητοποιήσεις και πανελλαδικές και ό,τι χρειαστεί».

Ο κ. Καμπούρης κάλεσε τους συνταξιούχους να παραμείνουν σε επαγρύπνηση τονίζοντας «Δεν συμβιβαζόμαστε, αγαπητοί συνάδελφοι, με τη λογική που καλλιεργεί η κυβέρνηση «ο γέγονε, γέγονε…!». Ο,τι χάσαμε είναι δικά μας. Δεν τα δανειστήκαμε από κανέναν, τα έχουμε πληρώσει και τα διεκδικούμε μέχρι τέλους.

Διεκδικούμε δημόσια δωρεάν Υγεία, δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση και όχι να μας ρίξουν στις ιδιωτικές ασφαλιστικές. Διεκδικούμε από κει και πέρα όλα μας τα αιτήματα. Δεν θα νομιμοποιήσουμε ποτέ στη συνείδησή μας ό,τι μας έχουν αφαίρεση. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα, να είμαστε έτοιμοι για μεγάλες κινητοποιήσεις, εάν η κυβέρνηση τολμήσει και φέρει αυτό νομοσχέδιο στη Βουλή».

Μετά τη συγκέντρωση και παρά τη βροχή, ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης όπου οι συνταξιούχοι φώναζαν συνθήματα όπως «Για τους συνταξιούχους δεν υπάρχει μία – λεφτά υπάρχουν μόνο για την πλουτοκρατία». Η πορεία των συνταξιουχικών οργανώσεων που ήταν μαζική και δυναμική κατέληξε στην κεντρική πλατεία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου