ΤΟΠΙΚΑ

Θέλουν ενωμένο το Συνεταιρισμό

θέλουν-ενωμένο-το-συνεταιρισμό-718734

Εναν Συνεταιρισμό ενωμένο που θα λειτουργεί σε όφελος των παραγωγών και της περιοχής, επιθυμούν τα μέλη του Ελαιουργικού Πιστωτικού Συνεταιρισμού που πραγματοποίησαν προχθές το βράδυ ανοιχτή δημόσια συγκέντρωση στην πλατεία Πτελεού.

Από την ανοιχτή δημόσια συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε αποφάσισαν να συντάξουν ένα κείμενο, στο οποίο θα θέσουν όλα τα προβλήματα που έχουν και θα αποσταλεί τόσο στη Δ.Σ του Ελαιουργικού Πιστωτικού Συνεταιρισμού όσο και στα μέλη του.

Μέλη του Ελαιουργικού Πιστωτικού Συνεταιρισμού που συμμετείχαν στην ανοιχτή συγκέντρωση δήλωσαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ : «Αυτό που ζητάμε ως μέλη και παραγωγοί είναι ο Συνεταιρισμός να μην κρατάει κλειστές τις πόρτες στα μέλη του. Θέλουμε ένα συνεταιρισμό δίπλα στα μέλη του και όχι απέναντι».

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Τοπικής Ενότητας Πτελεού κ. Ελένη Σαλάτα – Μπουρτζή, επισημαίνει χαρακτηριστικά : «Από εδώ και πέρα θα πρέπει γίνει μια γενική συνέλευση προκειμένου να συζητήσουμε και να λύσουμε ότι πρόβλημα υπάρχει. Αυτό που επιθυμούμε όλοι στην περιοχή είναι να υπάρχει ένας ενωμένος συνεταιρισμός».

Εξάλλου όπως έγινε γνωστόο Ελαιουργικός Πιστωτικός Συνεταιρισμός Πτελεού ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των μελών του Συνεταιρισμού στις 18 Αυγούστου 2013, όπου θα τεθούν όλα τα θέματα που αφορούν το Συνεταιρισμό και την πορεία του.

Σχετικά με το θέμα που προέκυψε ότι μέλη του Συνεταιρισμού παρέδωσαν τον καρπό τους σε ιδιωτικό ελαιοτριβείο, μέλη του Συνεταιρισμού αναφέρουν ότι αυτό συνέβη καθώς η περσινή χρονιά ήταν μια από τις καλύτερες και ο Ελαιουργικός Πιστωτικός Συνεταιρισμός δεν μπορούσε να καλύψει τον όγκο δουλειάς. Χαρακτηριστικά μέλος του Συνεταιρισμού τονίζει : «Παρατηρήθηκαν περιπτώσεις όπου ο καρπός μέχρι να πατηθεί χρειάστηκαν εικοσιπέντε ημέρες, με αποτέλεσμα, αντί για βρώσιμο λάδι, να βγαίνει βιομηχανικό και γι’ αυτό κάποιοι στράφηκαν στα ιδιωτικά ελαιοτριβεία».

Από την πλευρά του σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Δ.Σ του Συνεταιρισμού, σχετικά με κείμενο που κυκλοφόρησε στον Πτελεό τιτλοφορούμενο «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΛΗΣΗ» με φερόμενους συντάκτες «ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ» του Συνεταιρισμού, επισημαίνεται ότι πρόκειται για ψευδές και άκρως συκοφαντικό κείμενο και γι’ αυτό πρόκειται να υποβάλλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά των συντακτών.

Στην ίδια ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρονταν επίσης τα εξής: «Είναι γνωστό σε κάθε καλοπροαίρετο ότι η Διοίκηση του Συνεταιρισμού από της αναλήψεως των καθηκόντων αυτής εργάσθηκε με ζήλο, εντιμότητα και ευσυνειδησία για την εξυγίανση και την οικονομική ανόρθωση αυτού και τα αποτελέσματα είναι όχι μόνο ορατά αλλά θεαματικά. Είναι προφανές ότι τα αποτελέσματα αυτά ενόχλησαν κάποιους, οι οποίοι είναι γνωστό ότι επιθυμούσαν να αλώσουν εκ των ένδον το Συνεταιρισμό και η προσπάθεια τους αυτή ανακόπηκε με τις προσπάθειές μας».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου