ΤΟΠΙΚΑ

Χωρίς προσωπικό το Κ.Υ Ζαγοράς

χωρίς-προσωπικό-το-κ-υ-ζαγοράς-718330

Στην αντεπίθεση περνά το σωματείο εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας για τους οδηγούς των ασθενοφόρων του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς που βρέθηκαν στο στόχαστρο μετά από περιστατικά που συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα και βρέθηκαν «κατηγορούμενοι» .

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος σχετικά με τις ελλείψεις οδηγών ασθενοφόρου του Κ.Υ.Ζαγοράς, οι οδηγοί του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς υπογραμμίζουν ότι τα προβλήματα οφείλονται στις ελλείψεις προσωπικού και στο γεγονός ότι το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς έχει ουσιαστικά να διαχειριστεί μία μεγάλη περιοχή, όπου οι ανάγκες γίνονται ακόμη μεγαλύτερες ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που ο πληθυσμός σχεδόν πολλαπλασιάζεται λόγω των επισκεπτών της τουριστικής περιόδου.

Σύμφωνα με τους οδηγούς, στα πληρώματα ασθενοφόρου του Κ.Υ Ζαγοράς απέμειναν τρεις (3) μετά την αποχώρηση δύο (2) με συνταξιοδότηση και ενός (1) ο οποίος είναι αποσπασμένος στο Νοσοκομείο Βόλου από συστάσεως του Κ.Υ.Ζαγοράς. Με δεδομένο ότι το Κ.Υ. Ζαγοράς λειτουργεί επί 24ώρου βάσης (τακτικό ιατρείο + εφημερία) και καλύπτει περιοχή από Πουρί έως Ξουρίχτι, οι τρεις οδηγοί δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες της 24ωρου λειτουργίας του.

Μάλιστα όπως αναφέρουν, το πρόβλημα αυτό έχει επισημανθεί επανειλημμένα στη Διοίκηση του Νοσοκομείου με μια σειρά εγγράφων, από το Δ/ντή του Κ.Υ.Ζαγοράς από το 2012 και τα οποία δεν έτυχαν της προσοχής των αρμοδίων, ιδιαίτερα των απερχόμενων.

Παράλληλα θα πρέπει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα λειτουργίας του ασθενοφόρου καταρτίζεται με βάση τις ανάγκες του Κ.Υ. (οφείλονται άδειες από το 2012) και κατατίθενται στο ΕΚΑΒ το οποίο το ενσωματώνει στο μηνιαίο πρόγραμμά του. Επομένως κανένας οδηγός – πλήρωμα ασθενοφόρου δεν μπορεί ν’ απουσιάζει χωρίς να δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα και στη λειτουργία του ΕΚΑΒ.

Τέλος, οι εργαζόμενοι επισημαίνουν, ότι ο οποιοσδήποτε έλεγχος είναι και καλοδεχούμενος και επιβεβλημένος, αρκεί να οδηγεί στην επίλυση προβλημάτων προς όφελος των πολιτών και όχι στη δημιουργία εντυπώσεων, απαντώντας έτσι στον έλεγχο που πρόσφατα έδωσε εντολή η κ. Ζέττα Μακρή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου