ΤΟΠΙΚΑ

Νέα ένταση στο Επιμελητήριο

νέα-ένταση-στο-επιμελητήριο-718310

Σε νέα περίοδο κρίσης φαίνεται να εισέρχεται το Επιμελητήριο Μαγνησίας, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής.

Η αυλαία της συνεδρίασης άνοιξε με ένταση, όταν ήρθε επί τάπητος, αίτημα του προεδρεύοντος της Εταιρείας Ανάπτυξης του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Κων. Λεβέντη για την έκτακτη επιχορήγηση της εταιρείας, προκειμένου να λυθούν τρέχοντα οικονομικά προβλήματα.

Τα μέλη της διοικητικής επιτροπής ζήτησαν τη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κ. Παπαποστόλου, πριν καν κληθούν να αποφασίσουν επί της ουσίας του αιτήματος του κ. Λεβέντη.

Τέθηκε ζήτημα νομιμότητας του αιτήματος του κ. Λεβέντη, από τη στιγμή που υπάρχουν εκκρεμότητες με την αποδοχή από το διοικητικό συμβούλιο των διπλών παραιτήσεων στην Αναπτυξιακή, την αναπλήρωση των δύο κενών θέσεων και την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου.

Η παραπομπή συζήτησης του αιτήματός του κ. Λεβέντη σε άλλη συνεδρίαση και εφόσον έχει εκλεγεί προεδρείο στην Αναπτυξιακή, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του προεδρεύοντος της εταιρείας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Λεβέντης εξοργισμένος αποχώρησε από την αίθουσα συνεδρίασης της διοικητικής επιτροπής του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

«Δεν υπάρχουν περιθώρια για προσωπικές στρατηγικές ή ομαδικές συγκρούσεις στο Επιμελητήριο Μαγνησίας σήμερα. Πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας ιδίως όσοι κατέχουν θέσεις ευθύνης», δήλωσε με νόημα στον «Τ» ο κ. Λεβέντης, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά μελών της Δ.Ε.

Σημειώνεται ότι η Εταιρεία Ανάπτυξης, περνάει δύσκολες στιγμές, τόσο μετά την αμφισβήτηση της νομιμότητας επιχορήγησής της από το Επιμελητήριο, όσο και μετά τη διπλή παραίτηση της Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιχορήγηση που ζήτησε ο κ. Λεβέντης, προοριζόταν για την τακτοποίηση τρεχουσών οικονομικών υποχρεώσεων της ΕΑΕΜ, προκειμένου να μπορέσει να σταθεί για ένα μήνα στα πόδια της. Το αίτημα φαίνεται ότι βρήκε «τοίχο» σε ζητήματα νομιμότητας που έθεσε η διοικητική επιτροπή.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου