ΤΟΠΙΚΑ

Εξωση από το Δήμο Βόλου

εξωση-από-το-δήμο-βόλου-717360

Τις διαδικασίες έξωσης έχει κινήσει εδώ και αρκετό καιρό ο Δήμος Βόλου για τον εκμισθωτή – εκμεταλλευτή του καφέ που λειτουργεί στην Πλατεία Ελευθερίας και το οποίο εδώ και μήνες είναι κλειστό, καθώς ο επιχειρηματίας που το λειτουργούσε είναι υπόδικος για υπόθεση που αφορά παράνομο πλουτισμό από παράνομο στοίχημα.

Χθες ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Βόλου Ηλίας Ξηρακιάς σημείωσε ότι ήδη έχει γίνει σε βάρος του επιχειρηματία από το Δήμο Βόλου κατάπτωση των εγγυητικών που είχε καταθέσει για να πάρει την εκμετάλλευση του χώρου, ενώ μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, όπως είπε, αρμόδιες επιτροπές που θα συγκροτηθούν από το Δήμο θα καταγράψουν τον εξοπλισμό που υπάρχει εντός του καταστήματος, έτσι ώστε να απελευθερωθεί ο χώρος, προκειμένου αυτός να μπορεί εκμισθωθεί στη συνέχεια σε νέο ιδιώτη – επιχειρηματία.

Θα πρέπει να το δημοπρατήσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα, πρόσθεσε ο Αντιδήμαρχος Βόλου, προκειμένου ο υποψήφιος επιχειρηματίας που θα το λειτουργήσει, να μπορεί να κάνει σημαντικές επενδύσεις στο κτίριο, έτσι ώστε να μπορεί να γίνει το καφέ και πάλι σημείο αναφοράς για την πόλη. Θα πρέπει να το δώσουμε τουλάχιστον για πέντε χρόνια.

Το παράδειγμα της εκμίσθωσης της πλαζ των Αλυκών, για δώδεκα χρόνια, μας δείχνει το δρόμο, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ξηρακιάς.

Οσον αφορά την πλαζ του ΕΟΤ στις Αλυκές, ο κ. Ξηρακιάς τόνισε, ότι φέτος οι επιχειρηματίες που το εκμίσθωσαν κάνουν ελάχιστες εργασίες που αφορούν κυρίως τον καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου, ενώ ταυτόχρονα οι επιχειρηματίες έχουν απευθυνθεί ήδη σε μηχανικούς του Βόλου, προκειμένου να καταθέσουν τις μελέτες για τις ήπιες κτιριολογικές επεμβάσεις που προβλέπει το συμβόλαιο που έχουν υπογράψει με το Δήμο και το οποίο προβλέπει κατασκευή κτίσματος συνολικού εμβαδού 150 τ.μ για τη λειτουργία εστιατορίου και καφέ μπαρ.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου