ΛΑΡΙΣΑ

Το πρόγραμμα ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ

το-πρόγραμμα-ανάπτυξης-της-εδα-θεσσ-71717

Συνάντηση με τον βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Γκιουλέκα, πραγματοποίησε ο γενικός διευθυντής της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) κ. Λεωνίδας Μπακούρας με στελέχη της Εταιρείας.

Ο κ. Μπακούρας και τα στελέχη της Εταιρείαςπαρουσίασαν στον κ. Γκιουλέκα τους κύριους άξονες του Προγράμματος Ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ που αφορούν την αύξηση της διείσδυσης του φυσικού αερίου, των νέων συνδέσεων και των όγκων διανομής, την τήρηση των κανόνων και προδιαγραφών ασφαλείας του Δικτύου Διανομής, των εγκαταστάσεων φυσικού αερίου, την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών προς τους καταναλωτές και τους χρήστες διανομής. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην τήρηση των αδειών και στην πρωτοπορία για τη διαμόρφωση πολιτικών και δράσεων στο ρυθμιζόμενο περιβάλλον της διανομής.

Επιπλέον, τέθηκαν υπό συζήτηση θέματα επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου σε νέες περιοχές στην Περιφερειακή Ενότητα της Θεσσαλονίκης, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξε ο κος Γκιουλέκας για την τεχνολογία τροφοδότησης απομακρυσμένων περιοχών μέσω του συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) και για τις προοπτικές που ανοίγονται στη βιομηχανία, καθώς αναμένεται προσεχώς η έκδοση του σχετικού ρυθμιστικού πλαισίου.

Επιπλέον, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κ. Γκιουλέκας, επεσήμανε την σταθερή πολυετή παρουσία της Εταιρείας στην Περιφερειακή Ενότητα της Θεσσαλονίκης μέσω των επενδυτικών προγραμμάτων ανάπτυξης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου, καισχολίασε θετικά τη δυνατότητα που παρέχεται στους πολίτες να επωφεληθούν από τη χρήση του φυσικού αερίου, αποτελώντας ένα πρακτικό και οικονομικό καύσιμο, με πολλαπλά οφέλη και σε περιβαλλοντικό επίπεδο.

Τέλος, ευχαρίστησε την ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την αποτελεσματική της συνεργασία με τις αρχές και τους τοπικούς φορείς καθώς και για την κοινωνική της συνεισφορά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου