ΤΟΠΙΚΑ

Εντυπωσίασε η συμμετοχή του Δήμου Βόλου στη Philoxenia

εντυπωσίασε-η-συμμετοχή-του-δήμου-βόλ-7173

Περισσότεροι από 12.000 επισκέπτες βρέθηκαν στο stand του Βόλου

Τις καλύτερες εντυπώσεις απέσπασε η συμμετοχή του Δήμου Βόλου στην 30η Philoxenia 2014, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το διάστημα 13-16 Νοεμβρίου.

Η έκθεση Philoxenia είναι από τις μεγαλύτερες θεματικές τουριστικές εκθέσεις στην Ελλάδα και σίγουρα η μεγαλύτερη της Βόρειας Ελλάδας. Ο Βόλος συμμετείχε και φέτος στη γιορτή αυτή του τουρισμού καθώς οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης και γενικά της Βόρειας Ελλάδας εμπιστεύονται την περιοχή του Βόλου και του Πηλίου κάθε χρόνο για τις διακοπές τους και συνεπώς η έκθεση είναι πάντα μια πολύ καλή ευκαιρία να ανανεώνεται η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ της περιοχής και των επισκεπτών της.

Η συμμετοχή ήταν απόλυτα επιτυχημένη καθώς το stand του Βόλου επισκέφτηκαν πάνω από 12.000 άτομα και ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες διακοπών.

Η εκθεσιακή συμμετοχή του Βόλου ήταν κατά γενική ομολογία δυναμική και χαρακτηριστική. Αυτό διότι το περίπτερο περιελάμβανε χαρακτηριστικές εικόνες από την περιοχή, πλούσιο έντυπο υλικό και κυρίως, πολλές εκδηλώσεις και πολυάριθμη συμμετοχή στελεχών του Τμήματος τουρισμού και επαγγελματιών της περιοχής. Επίσης οι εορταστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει φέτος ο Δήμος Βόλου προβλήθηκαν με ιδιαίτερη έμφαση, υπήρχε ένα εντυπωσιακό Banner και μοιράστηκαν πάνω από 2.000 έντυπα, που εντυπωσίασαν το κοινό της Βόρειας Ελλάδας αλλά και όσους επισκέφτηκαν το stand του Δήμου Βόλου.

Το περίπτερο λειτούργησε 4 ημέρες και περιλάμβανε αρχικά την 2η ημέρα της έκθεσης παρουσίαση Ελληνικού παραδοσιακού πρωινού σε όλους τους επαγγελματίες και εμπορικούς επισκέπτες της έκθεσης από την Ένωση ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας. Ακολούθησε το μεσημέρι της 3ης ημέρας διοργάνωση μαθήματος μαγειρικής και οργάνωση μπουφέ με τοπικές γεύσεις από το Πήλιο από την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας και κατόπιν το απόγευμα της ίδιας ημέρας παρουσίαση μπουφέ τσιπουράδικου με μουσική και χορό από την Ένωση Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου και το Λύκειο Ελληνίδων τοπικό παράρτημα χορού Αλμυρού. .

Τέλος, την τελευταία ημέρα παρουσιαστήκαν ξανά γεύσεις από τσιπουράδικο και δόθηκε η ευκαιρία στους επισκέπτες της έκθεσης να γευτούν τοπικά προϊόντα και ποτά από την Ένωση ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας και το Σύλλογο Δυτικού Πηλίου Κοινών Πηλίου Όρους, όπως και τον Σύλλογο Επαγγελματιών Μακρινίτσας .

Πρέπει να τονιστεί ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν θα ήταν δυνατόν να γίνει χωρίς τη μαζική συμμετοχή όλων των φορέων και κυρίως των ανθρώπων τους που βοήθησαν όλες τις ημέρες με τα υλικά που προσέφεραν, με φαγητά που μαγείρεψαν και κυρίως με το χαμόγελο που είχαν.

Το περίπτερο του Δήμου Βόλου συντόνιζε καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και αξιοποίησης Δημοτικής περιουσίας του Δήμου Βόλου κ. Θάνος Θεοδώρου και στελέχη του Τμήματος τουρισμού του Δήμου Βόλου, και υποστήριξαν με χαρά και ενθουσιασμό οι Επαγγελματίες της Ενωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας, η Ενωση Ενοικιαζομένων δωματίων Ν. Μαγνησίας, η Ενωση Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου, ο Σύλλογος Δυτικού Πηλίου Κοινών Πηλίου Όρους, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Μακρινίτσας ενώ την πολύ όμορφη χορευτική εκδήλωση παρουσίασε με πολύ κέφι, απόλυτο επαγγελματισμό και με παρουσία συγκίνησε και ξεσήκωσε όλους τους παρευρισκόμενους, το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου τοπικό παράρτημα χορού Αλμυρού.

Πρέπει επίσης να τονισθεί ότι η εκθεσιακή παρουσία του Βόλου έγινε πραγματικότητα μέσα από την εξαιρετική και απόλυτα φιλική συνεργασία με τον Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου και με την σημαντική φιλοξενία της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στο κεντρικό περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας οι Δήμοι Βόλου και Ζαγοράς Μουρεσίου υλοποίησαν τον στόχο τους ότι η περιοχή μας αποτελεί ενιαίο τουριστικό προορισμό. Όλοι μαζί με τη φράση Βόλος – Πήλιο, είναι αλήθεια το σλόγκαν του Ενιαίου προορισμού, δηλώθηκε ότι ο τουρισμός δεν έχει αυτοδιοίκητά όρια και αποτελεί ενιαίο τουριστικό προϊόν.

Το περίπτερο επισκέφτηκαν η Υπουργός Τουρισμού κ. Κεφαλογιάννη, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής ενότητας Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων, κα Δωροθέα Κολυνδρίνη, η θεματική Αντιπεριφερειάρχης σε θέματα Τουρισμού κα Γεωργία Κόκκαλη, oπρόεδρος της ΑΝΕΒΟ κ. Ανδρέας Ζέρβας και πολλοί εκπρόσωποι φορέων.

«Η Περίοδος των μεμονωμένων εμφανίσεων του Δήμου Βόλου ανήκει στο παρελθόν. Η μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων με τη συνέργεια, μας προσδίδει δυναμική στο εξαιρετικό τουριστικό προϊόν που διαθέτουμε και έτσι θα πορευθούμε επιτυγχάνοντας οικονομία πόρων και κατ επέκταση ενίσχυση των δράσεων μας με την ιδιωτική πρωτοβουλία. Ο Δήμος προβάλει την τουριστική του εικόνα στηρίζει την επιχειρηματικότητα», ανέφερε σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Θάνος Θεοδώρου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου