ΤΟΠΙΚΑ

Να γίνει γνωστό το αεροδρόμιο

να-γίνει-γνωστό-το-αεροδρόμιο-716375

Η ανάπτυξη του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου είναι πολύ μικρή σε σχέση με την περιοχή που εξυπηρετεί και γι’ αυτό πρέπει να γίνει γνωστό σε όλους ότι πρόκειται για το αεροδρόμιο της Κεντρικής Ελλάδας, τονίστηκε σε χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΕ Μαγνησίας.

Μάλιστα όλοι οι φορείς συνέκλιναν σε αυτήν την άποψη, εκφράζοντας την άποψη πως πρέπει να καθοριστεί άμεσα ένα πλαίσιο ενεργειών για την άμεση ανάπτυξη του αεροδρομίου.

Η σύσκεψη έγινε μετά από πρωτοβουλία του ΤΕΕ Μαγνησίας και του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και σε αυτήν συμμετείχαν οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Τρικάλων αλλά και οι πρόεδροι των Τεχνικών Επιμελητηρίων Μαγνησίας, Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, Νομού Ευβοίας καθώς επίσης και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, Μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας και ο αερολιμενάρχης του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου.

Αρχικός στόχος της χθεσινής σύσκεψης ήταν να γίνει γνωστό στους παραγωγικούς φορείς ότι υπάρχει το συγκεκριμένο αεροδρόμιο, το οποίο θα πρέπει να λέγεται αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδας και γι’ αυτό θα πρέπει να αξιοποιηθεί από κάποιον επενδυτή αφού με την μορφή της του κρατικού αερολιμένα δεν έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας κ. Σωκράτης Αναγνώστου επεσήμανε ότι με τη σημερινή μορφή του αεροδρομίου, δηλαδή σαν κρατικός αερολιμένας δεν μπορεί να έχει πολλές δράσεις και γι’ αυτό θα πρέπει να γίνει μι Α.Ε που θα χειρίζεται το θέμα του αεροδρομίου. Χαρακτηριστικά ο κ. Αναγνώστου τόνισε «η ουσία είναι ότι υπάρχει από όλους τους φορείς θέληση να στηρίξουμε το αεροδρόμιο. Τώρα για να προχωρήσει το θέμα θα πρέπει να βρεθούν ιδιώτες, θα πρέπει να δούμε ποιοι άλλοι μπορούν να συμμετέχουν για να λειτουργήσει σαν Α.Ε. και να προχωρήσει. Οπωσδήποτε τα επιμελητήρια δεν μπορούν να στηρίξουν αυτό το εγχείρημα».

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη, να ξεφύγει από τα στενά όρια της Μαγνησίας που κινείται σήμερα, εκτός από τουριστικό αεροδρόμιο, να υπάρξει και επιβατική κίνηση και να επεκταθεί και στη μεταφορά φορτίου (cargo).

«Πρόταση μας είναι να αποκτήσει τη δυνατότητα το Αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδας για τη διακίνηση φορτίων (cargo) σε αυτό. Προς αυτή δε τη κατεύθυνση πιστεύουμε ότι θα πρέπει να συγκεντρωθούν στοιχεία και να υποβληθούν προς την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, με το αίτημα για σύνταξη master plan, το οποίο θα μελετήσει τις ανάγκες για διακίνηση φορτίων από το Αεροδρόμιο και τα απαραίτητα έργα που πρέπει να γίνουν για να επιτευχτεί αυτό», σημείωσε ο κ. Αναγνώστου.

Στην συνέχεια όπως δήλωσε ο ίδιος, δεύτερος στόχος της χθεσινής σύσκεψης ήταν να γνωστοποιηθεί σε όλους ότι είναι αεροδρόμιο της Κεντρικής Ελλάδας και ότι έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του αλλά και να υπάρξει ανάπτυξη.

Ο ίδιος μάλιστα πρότεινε ότι θα πρέπει να υπάρχουν όλο το χρόνο 3-4 σταθερή προορισμοί τονίζοντας ότι η σημερινή ανάπτυξη του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου σε σύγκριση με την περιοχή που εξυπηρετεί είναι πολύ μικρή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου