ΤΟΠΙΚΑ

Μονόδρομος το ψηφιακό σχολείο

μονόδρομος-το-ψηφιακό-σχολείο-715976

Ενδιαφέρουσες απόψεις σχετικά με το ψηφιακό σχολείο και η διαπίστωση ότι «αποτελεί μονόδρομο», κυριάρχησαν στην χθεσινή εκδήλωση παρουσίασης των βιβλίων «Πληροφορικός Γραμματισμός στο νέο ψηφιακό σχολείο» και «Ψηφιακά Πλαίσια Μάθησης στο νέο ψηφιακό σχολείο» που πραγματοποιήθηκε στο Αχίλλειο. Συγγραφείς των βιβλίων είναι οι συμπολίτες εκπαιδευτικοί Αλέξανδρος Καπανιάρης (Καθηγητής Πληροφορικής, υπεύθυνο ΚΕΠΛΗΝΕΤ Ν. Μαγνησίας) και Ελένη Παπαδημητρίου (Νηπιαγωγός). Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης – Γενικό Τμήμα Παιδαγωγικών Μαθημάτων – Παράρτημα Βόλου, ο Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου και οι Εκδόσεις ΖΗΤΗ. Τα βιβλία παρουσίασαν οι : Πανεπιστημιακοί καθηγητές Ηλίας Ματσαγγούρας, Ηλίας Χούστης και Κωνσταντίνος Βαινάς.

Οι εισηγητές υπογράμμισαν ιδιαιτέρως την χρησιμότητα των δύο εκδόσεων, καθιστώντας σαφές ότι «ο σύγχρονος ρόλος του δασκάλου είναι διαφορετικός, αν αναλογιστεί κανείς ότι κάθε ένδεκα ώρες διπλασιάζεται η πληροφορία». Σύμφωνα με την εκτίμηση μάλιστα του κ. Χούστη «οι ψηφιακές τεχνολογίες έχουν ήδη εισαχθεί στα σχολεία ακόμη και στα Πανεπιστήμια, αλλά το σημείο που πρέπει να αλλάξει είναι η μέθοδος διδασκαλίας, η οποία αυτή την στιγμή εξακολουθεί να παραμένει διδασκοκεντρική, ενώ θα πρέπει να είναι περισσότερο μαθητικοκεντρική».

Υπενθυμίζεται ότι τα προαναφερθέντα βιβλία απευθύνονται στις εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων ξεκινώντας από την προσχολική και την πρωτοσχολική ηλικία, στο Δημοτικό και ιδιαίτερα στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο. Παράλληλα, είναι ιδιαίτερα χρήσιμα σε φοιτητές παιδαγωγικών σχολών, σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακής ειδίκευσης επίπεδο, καθώς επίσης και σε εκπαιδευόμενους όλων των βαθμίδων.

ΓΛ. ΥΔΡ.

(φωτό : Ηλίας Καράτσαλος)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου