ΤΟΠΙΚΑ

Κύμα απολύσεων στο Πράκτικερ

κύμα-απολύσεων-στο-πράκτικερ-715962

Πέντε εργαζόμενοι οικογενειάρχες στο δρόμο. Η διεύθυνση του Πράκτικερ στο Βόλο ανακοίνωσε την απόλυσή τους, προκαλώντας αναστάτωση στο κατάστημα της γνωστής αλυσίδας που δραστηριοποιείται στο Βόλο αλλά και έντονη δυσφορία στο σωματείο των εργαζομένων στο Πράκτικερ και στο σύλλογο εμποροϋπαλλήλων Νομού Μαγνησίας.

Σύμφωνα με το σωματείο οι απολύσεις έχουν εκδικητικό χαρακτήρα καθώς οι πέντε εργαζόμενοι είναι μέλη του σωματείου. Πρόκειται δε για εργαζόμενους που απασχολούνταν στο Πράκτικερ από την ημέρα που ξεκίνησε η λειτουργία του χωρίς να δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα σύμφωνα με τους συναδέλφους τους , οικογενειάρχες που πλέον αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας.

Το σωματείο και ο σύλλογος εμποροϋπαλλήλων Μαγνησίας καταγγέλλει τη διεύθυνση του Πράκτικερ ότι ακολουθεί τακτική εξόντωσης όσων «δεν σκύβουν το κεφάλι και συμμετέχουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις ή δράσεις του σωματείου» και καλούν το Πράκτικερ να ανακαλέσει τις απολύσεις των εργαζομένων που «μαζί με τις οικογένειές τους, ρίχνονται πλέον στον κυκεώνα της ανεργίας και της φτώχειας μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους που ήδη έχουν απολυθεί παλαιότερα».

Σύμφωνα με το σωματείο η διεύθυνση του καταστήματος στο Βόλο με τις αποφάσεις της έχει απογυμνώσει πλήρως την παραλαβή, αναγκάζοντας τους πωλητές της να εκτελούν καθήκοντα αποθηκάριων, κάτι που ωστόσο σύμφωνα με τους συνδικαλιστές αντιβαίνει την εργατική νομοθεσία για αυτό και ζητείται η παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας. Στο κατάστημα του Βόλου απασχολούνται περίπου 35 άτομα πλέον, με συμβάσεις μισθωτής εργασίας αλλά και αρκετοί με μερική απασχόληση (4ωρα και 6ωρα).

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι τέλους του 2012 είχαν απολυθεί δέκα άτομα από το τοπικό υποκατάστημα του Πράκτικερ με το Σύνδεσμο Εμποροϋπαλλήλων να καταγγέλλει ότι όλοι οι απολυμένοι ήταν μέλη του σωματείου και έχασαν τη δουλειά τους διότι αντέδρασαν σε διάφορες ρυθμίσεις που επιχειρήθηκε να εφαρμοστούν μέσα στο χώρο δουλειάς. Οι πέντε νέες απολύσεις έρχονται να προστεθούν στη νέα συρρίκνωση προσωπικού.

«Καλούμε τη διεύθυνση του Πράκτικερ να συνετιστεί και να αφήσει στην άκρη το μένος της και την επίθεσή της στους εργαζόμενους που στηρίζουν το σωματείο και υπερασπίζονται έτσι νομίμως τα εργασιακά τους δικαιώματα, ειδάλλως θα βρει απέναντί της όλο το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα της πόλης μας ΅ καταλήγει σε ανακοίνωσή τους ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων Μαγνησίας που θεωρεί τις νέες απολύσεις παράνομες και καταχρηστικές.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου