ΤΟΠΙΚΑ

Εκθεση CERN στο Νεοχώρι

εκθεση-cern-στο-νεοχώρι-715956

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε στην περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων και αρμόδιος για την έκθεση του Προγράμματος του CERNκ. Rey Lewis. Με τον κ. Lewisη Δημοτική Αρχή είχε άψογη συνεργασία κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της ομώνυμης έκθεσης που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το περασμένο διάστημα στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Ιωνίας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νοτίου Πηλίου κ. Κωνσταντίνο Παπαμαρκάκη, τον εκπρόσωπο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Διονύση Βαβουγυιό, καθώς και την επιστημονική συνεργάτιδα του Δημάρχου κ. Σοφία Αρέθα, πραγματοποίησε σειρά επαφών, με τον Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου κ. Νικόλαο Φορτούνα και με την Αντιδήμαρχο Παιδείας και Δ.Ε. Αφετών κ. Μαρία Παπαβασιλείου. Συναντήθηκε επίσης με τον αναπληρωτή Πρόεδρο του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητή κ. Μιχάλη Ζουμπουλάκη.

Κύριος σκοπός των συναντήσεων, ήταν να οριστικοποιηθεί ο τόπος όπου θα εγκατασταθεί μόνιμη έκθεση του CERN στην περιοχή. Επιλέχθηκε το κτήριο του παλαιού σχολείου του Νεοχωρίου το οποίο είναι πλήρως ανακαινισμένο, βρίσκεται σχεδόν δίπλα στην κεντρική πλατεία και διαθέττει όλα τα απαραίτητα δομικά χαρακτηριστικά, ώστε να αποτελέσει τη βάση εγκατάστασης της έκθεσης.

Ο κ Lewis ξεναγήθηκε στην περιοχή, προκειμένου να αποκτήσει μια ολοκληρωμένη εικόνα της επισκεψιμότητας και προσβασιμότητάς της, όσο και των χώρων όπου θα εγκατασταθεί και θα λειτουργήσει η μόνιμη έκθεση.

Τέλος, έγινε επίσκεψη και αυτοψία στο χώρο που θα φιλοξενηθεί η έκθεση στο Νεοχώρι, παρουσία της Αντιδημάρχου Παιδείας και Δ.Ε. Αφετών κ. Μαρίας Παπαβασιλείου. Ο κ. Lewis έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος με τις προτάσεις που συζητήθηκαν και από τους χώρους που εξετάστηκαν και αναμένεται η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ, Δήμου Νοτίου Πηλίου, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και CERN σχετικά με μόνιμη εγκατάσταση και λειτουργία της έκθεσης η οποία σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα λειτουργήσει έως τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου