ΤΟΠΙΚΑ

Τράπεζα αίματος σε κάθε ενορία

τράπεζα-αίματος-σε-κάθε-ενορία-715952

Βασικό ζητούμενο είναι η δημιουργία τράπεζας αίματος σε κάθε ενορία, προκειμένου να καλύπτονται οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες του κόσμου και τα αντίστοιχα αιτήματα που διατυπώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Η πρωτοβουλία εθελοντικής αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά χθες στον προαύλιο χώρο της Ευαγγελίστριας Νέας Ιωνίας κατόπιν συνεργασίας των ιερέων του ναού με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Μαγνησίας «Αλληλεγγύη», είναι παράδειγμα προς μίμηση και αποτελεί κατ’ ουσία το πρώτο βήμα για την μακροπρόθεσμη προσέγγιση του φιλόδοξου στόχου. Στο πλαίσιο μάλιστα της χθεσινής εθελοντικής αιμοδοσίας συγκεντρώθηκαν είκοσι περίπου φιάλες αίματος, οι οποίες θα διατεθούν σε όσους συμπολίτες τις έχουν ανάγκη.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο προϊστάμενος του ιερού ναού της Ευαγγελίστριας π. Κωνσταντίνος Αυγέρης, μέλος επί τριάντα περίπου χρόνια του ίδιου Συλλόγου, τονίζει από την πλευρά του ότι «είναι ενθαρρυντικά τα μηνύματα που λάβαμε και ήταν ικανοποιητική, παράλληλα, η προσέλευση του κόσμου. Πιστεύουμε, προσθέτει ο ίδιος, ότι θα ανταποκριθεί ακόμη περισσότερος κόσμος στο μέλλον, διότι στόχος μας είναι να συνεχίσουμε την ίδια προσπάθεια, ενημερώνοντας διαρκώς τους ενορίτες μας».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου «Αλληλεγγύη» κ. Ιγνάτιος Γελαγώτης υπογραμμίζει αντίστοιχα ότι «είναι η πρώτη φορά που συνεργαζόμαστε με ιερό ναό. Είναι ευχής έργο η συγκεκριμένη πρωτοβουλία να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση, προκειμένου να δημιουργήσουμε σε κάθε ενορία μια τράπεζα αίματος και να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας ή δεν έχουν κανένα κοντά τους, για να τους συμπαρασταθεί». Ο πρόεδρος της «Αλληλεγγύης» επισημαίνει παράλληλα ότι «μετά την πρωτοβουλία της Ευαγγελίστριας, θα επιθυμούσαμε να πράξουν το ίδιο και οι υπόλοιπες ενορίες».

Η μονάδα κινητής αιμοληψίας που στάθμευσε χθες το πρωΐ στον προαύλιο χώρο της Ευαγγελίστριας, προσέλκυσε το ενδιαφέρον αρκετών συμπολιτών, οι οποίοι έσπευσαν να ενημερωθούν για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, προσφέροντας μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις, αίμα. Στόχος και φιλοδοξία των εμπνευστών της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι να επαναληφθεί η ίδια εικόνα και σε άλλους ενοριακούς ναούς ανά την Μητροπολιτική περιφέρεια, προκειμένου να επιτευχθεί το ζητούμενο, που είναι συνώνυμο της εθελοντικής προσφοράς σε όλα τα κοινωνικά πεδία.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου