ΤΟΠΙΚΑ

Τακτικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ

τακτικά-δρομολόγια-του-κτελ-715397

Να βρεθεί τρόπος από την πολιτεία για την χρηματοδότηση των δρομολογίων των αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ της Περιφέρειας Θεσσαλίας προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα της εξυπηρέτησης των κατοίκων μικρών και απομακρυσμένων δήμων, τονίστηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Ρίζος Κομήτσας με τη συμμετοχή όλων των προέδρων των αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Κομήτσας, υπάρχει μεγάλη ανάγκη για τους κατοίκους μικρών και περιφερειακών δήμων να εξακολουθήσουν να έχουν συγκοινωνία και ότι απαιτείται η εξεύρεση βιώσιμων λύσεων για τα ΚΤΕΛ και το επιβατικό κοινό. Επίσης τόνισε την ανάγκη της επίλυσης θεμάτων όπως η μεταφορά μαθητών που είναι πλέον αρμοδιότητα της περιφέρειας, με τρόπο ασφαλή και οικονομικό.

Οι πρόεδροι των ΚΤΕΛ, αφού συμφώνησαν από κοινού με τον πρόεδρο της ΠΕΔ, ανέφεραν ότι πολλές φορές κάποια δρομολόγια είναι ασύμφορα, αφού εκτελούνται για ελάχιστους επιβάτες. Ως πρόεδροι είναι διατεθειμένοι να κάνουν ότι είναι απαραίτητο για την συνέχιση των δρομολογίων και αφού ανέφεραν ότι υπάρχει μελέτη που αφορά τις συγκοινωνιακές ανάγκες, ζήτησαν να γίνει επικαιροποίηση αυτής, να διατυπωθούν προτάσεις και να βρεθούν λύσεις οι οποίες με τη βοήθεια της ΠΕΔ θα προωθηθούν σε θεσμοθετημένους φορείς για ουσιαστική επίλυση.

Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι θα πρέπει να βρεθεί τρόπος από την πολιτεία για την εν μέρει χρηματοδότηση των δρομολογίων αυτών, ώστε να συνεχιστεί η ομαλή εξυπηρέτηση των κατοίκων χωρίς το ΚΤΕΛ να έχει κέρδος, αλλά να μη ζημιώνεται ταυτόχρονα από αυτά.

Στο άμεσο μέλλον θα πραγματοποιηθεί εκ νέου συνάντηση των προέδρων των ΚΤΕΛ με τον πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας, από την οποία θα προκύψουν συγκεκριμένες προτάσεις για το θέμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου