ΤΟΠΙΚΑ

Διαδρομή αγάπης για το Ορφανοτροφείο

διαδρομή-αγάπης-για-το-ορφανοτροφείο-715177

Διαδρομή αγάπης για την στήριξη των παιδιών του Ορφανοτροφείου Βόλου διανύει η κ. Δέσποινα Ribeaud, η οποία θα καλύψει περπατώντας απόσταση 400 χιλιομέτρων, συγκεντρώνοντας χρήματα για την ενίσχυση του Ιδρύματος.

Με αφορμή την συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατο του πατέρα της, ο οποίος κατάγονταν από το Βόλο και στήριζε οικονομικά το Ορφανοτροφείο του Βόλου, η κ. Ribeaud, η οποία διαμένει στην Ελβετία, αποφάσισε να περπατήσει από τον Βόλο μέχρι την Τήνο.

Η διαδρομή ελπίδας ξεκίνησε στις 24 Μαρτίου και αναμένεται να διαρκέσει έως τις 13 Απριλίου με ενδιάμεσους σταθμούς τους κάτωθι προορισμούς : Αλμυρός, Σούρπη, Αχίλλειο, Γλύφα, Αγιόκαμπος, Αιδιψός, Λουτρά, Ιλιά, Ροβιές, Λίμνη, Στροφύλια, Μανδούδι, Προκόπι, Καστέλα, Βασιλικό, Αμάρυνθος, Κριέζα, Ράπτεοι, Κάρυστος, Άνδρο, Ζαγορά, Πάνορμο, Κάμπο, Τήνο και επιστροφή στην Ραφήνα.

Σε όλη αυτή την πορεία, η ιδιαίτερα φιλάνθρωπη Ελληνοελβετίδα, θα προσπαθήσει, όπως προαναφέρθηκε, να συγκεντρώσει χρήματα για την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος του Ορφανοτροφείου Βόλου. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η ίδια, επισκέφτηκε το Ιδρυμα το περασμένο Σάββατο, λίγες μόλις ώρες πριν ξεκινήσει την διαδρομή ελπίδας, και αφού γνώρισε τα παιδιά, προχώρησε σε χρηματική δωρεά ύψους 1.500 ευρώ για τις ανάγκες του Ιδρύματος.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη για το έμψυχο δυναμικό του Ορφανοτροφείου, που υποδέχτηκε με ενθουσιασμό την κ. Ribeaud.

Η ίδια επισκέφτηκε για πρώτη φορά το Ορφανοτροφείο και όπως υπογραμμίζει ο

διευθυντής του Ιδρύματος κ. Κωνσταντίνος Καραζήσης «προς τιμή της, προσπαθεί να βρει τρόπους για να συνεχίσει, και με μια μεγάλης αξίας δωρεά, το έργο του πατέρα της, υλοποιώντας μια πρωτοβουλία που είναι παράδειγμα προς μίμηση». Η κ. Ribeaud θα πραγματοποιήσει παράλληλα προσκύνημα στην Τήνο, στην μνήμη του πατέρα της, εκφράζοντας έμπρακτα, με ιδιαίτερη ευαισθησία, την πρόθεσή της να συνεχίσει το φιλανθρωπικό έργο του.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου