ΤΟΠΙΚΑ

Στοχευμένες παρεμβάσεις στα σχολεία

στοχευμένες-παρεμβάσεις-στα-σχολεία-714957

Eργα άμεσης προτεραιότητας σε σχολεία της Δημοτικής Ενότητας Βόλου και σε αντίστοιχες σχολικές μονάδες των υπόλοιπων Δημοτικών Ενοτήτων (πλην Νέας Ιωνίας), πρόκειται να υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς υπεγράφησαν χθες οι σχετικές συμβάσεις ανάμεσα στο Δήμαρχο Βόλου Π. Σκοτινιώτη και τους εκπροσώπους των αναδόχων εταιρειών.

Η συνολική δαπάνη των εργασιών συντήρησης στα σχολεία της Δημοτικής Ενότητας Βόλου θα ανέλθει στις 55.200,00 ευρώ, ενώ το ποσό για τις υπόλοιπες Ενότητες είναι 57.000,00 ευρώ. Και στις δυο περιπτώσεις, οι εργασίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν σε χρονικό διάστημα τριών μηνών από την υπογραφή των συμβάσεων.

Μεταξύ άλλων αναμένεται να γίνει η ανακατασκευή της στέγης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγριάς, έτσι ώστε αυτή να καταστεί πλήρως στεγανή και ασφαλής. Εξάλλου θα γίνουν εξειδικευμένες παρεμβάσεις όπως η ανακατασκευή των τουαλετών στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, το οποίο φέτος «κλείνει» έναν αιώνα ζωής και αποτελεί σημείο ιστορικής αναφοράς για την εκπαιδευτική ιστορία του Βόλου.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των εργασιών συντήρησης των σχολικών κτιρίων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης τόσο στη Δημοτική Ενότητα Βόλου όσο και στις λοιπές Ενότητες πλην Βόλου και Νέας Ιωνίας, αλλά και στο αντίστοιχο έργο που συμβασιοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και αφορά στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ιωνίας, συνολικού προϋπολογισμού 180.000€, προβλέπεται να γίνουν οι ακόλουθες παρεμβάσεις:

– Εργασίες επισκευής των υφιστάμενων υγρομονώσεων ή κατασκευής νέων σε επιλεγμένες περιπτώσεις στεγών

– εργασίες επισκευής των υφιστάμενων κεραμοσκεπών, όπου υπάρχει διαπιστωμένο πρόβλημα

– συνέχιση του προγράμματος ελαιοχρωματισμών και υδροχρωματισμών σε εσωτερικές και εξωτερικές επιφάνειες καθώς και σε κουφώματα αλλά και σε σωληνώσεις και σε σώματα του δικτύου κεντρικής θέρμανσης

– Εργασίες επισκευής και συντήρησης δικτύων αποχέτευσης και παροχής νερού (εκσκαφές για αποξήλωση και τοποθέτηση σωληνώσεων αποχέτευσης καθώς και αποκατάσταση, αντικατάσταση ή και τοποθέτηση φρεατίων αποχέτευσης, μηχανοσιφώνων κ.ο.κ. όπου είναι απαραίτητο)

– Εργασίες επισκευής και συντήρησης των χώρων υγιεινής (WC) των σχολικών κτιρίων (αντικατάσταση κεραμικών πλακιδίων τοίχων και δαπέδων όπου έχουν καταστραφεί ή τοποθέτηση καινούριων όπου δεν υπάρχουν, αντικατάσταση ειδών υγιεινής όπου αυτά είναι φθαρμένα ή κατεστραμμένα, χρωματισμοί επιφανειών

Να σημειωθεί ότι οι εργασίες συντηρήσεων και επισκευών των σχολικών μονάδων του ενιαίου Δήμου συμπληρώνονται από το αντίστοιχο έργο αυτεπιστασίας που εκτελούν οι Τεχνικές Υπηρεσίες, προϋπολογισμού 200.000€ για το έτος 2013 και το έργο «Εργασίες Συντήρησης Οικοδομικών και Ηλεκτρομηχανολογικών Εγκαταστάσεων Σχολικών Κτιρίων 2013» προϋπολογισμού» 150.000€, ενώ ήδη εκτελούνται τα αντίστοιχα έργα του 2012 προϋπολογισμών 250.000€ και 100.000€ αντίστοιχα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου