ΤΟΠΙΚΑ

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων την Τρίτη

μεγάλη-συγκέντρωση-διαμαρτυρίας-κατ-714815

Οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής θα συγκεντρωθούν έξω από το Κ.Υ. Ζαγοράς στις 10 το πρωί

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας προετοιμάζεται για τη συνεχή υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς αλλά και την άσχημη κατάσταση του οδικού δικτύου στο Ανατολικό Πήλιο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 2 Απριλίου στις 10 το πρωί, από τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής έξω από το Κ.Υ. Ζαγοράς.

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλαιπωρούν την περιοχή, οι κάτοικοι και οι φορείς της Ζαγοράς προχώρησαν σε σύσκεψη μέσα από την οποία συγκροτήθηκε Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα, για την αντιμετώπιση οξυμένων προβλημάτων της περιοχής. Όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Δημοτικός Σύμβουλος Ζαγοράς – Μουρεσίου και μέλος της Λαϊκής Επιτροπής κ. Βασίλης Τσαπράζης, το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς υποβαθμίζεται συνεχώς, είναι υποστελεχωμένο με τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Αναφερόμενος στην υποβάθμιση του Κ.Υ. Ζαγοράς τονίζει ότι «τα πρωινά μόλις δύο γενικοί γιατροί και ένας αγροτικός στελεχώνουν το ιατρικό προσωπικό του Κ.Υ. ενώ τα αγροτικά ιατρεία στα χωριά έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους. Δημιουργούνται κενά σε νοσηλευτές ακόμα και τα πρωινά, σε πολλές εφημερίες δεν υπάρχει οδηγός ασθενοφόρου, ενώ πολλές εφημερίες πραγματοποιούνται μονές (με έναν γιατρό). Υπάρχουν ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό με συνέπεια να μην μπορούν να αντιμετωπιστούν τα έκτακτα περιστατικά. Το κτίριο απαιτεί επισκευές, εμφανίζει μεγάλες φθορές που καθιστούν τη λειτουργία πολλών αιθουσών αδύνατη».

Κάτοικοι και φορείς της Ζαγοράς ζητούν αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υψηλού επιπέδου υγεία, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, κανέναν ανασφάλιστο, στελέχωση του Κ.Υ. με βάση τις ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής μας. Άμεση πρόσληψη γενικών γιατρών, παθολόγου, παιδιάτρου, καρδιολόγου, μικροβιολόγου. Στελέχωση με το απαραίτητο νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό για τη απρόσκοπτη λειτουργία καθ’ όλο το 24ωρο. Ακόμη ζητούν κάλυψη με ιατροφαρμακευτικό υλικό, γιατί όπως διαπιστώσαμε δεν υπάρχει γάζα ούτε για μια γρατζουνιά, επισκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων, επαναλειτουργία των αγροτικών ιατρείων του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου και να καταργηθεί το 5ευρω.

Παράλληλα τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα ζητούν την άμεση αποκατάσταση του οδικού κυκλώματος του Πηλίου αφού όπως επισημαίνουν είναι τραγική, καθώς σε πολλά σημεία είναι επικίνδυνα για την ασφάλεια των διερχόμενων, μόνιμων κατοίκων και επισκεπτών. Χαρακτηριστικά τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής επισημαίνουν «από καθαρή τύχη δεν έχει διακοπεί η κυκλοφορία, ενώ οι οδηγοί διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο για τη ζωή τους κατά τη διέλευση.

Στο δρόμο μετακινούνται καθημερινά παιδιά, μαθητές των σχολείων, δάσκαλοι και καθηγητές αλλά και μεγάλα οχήματα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς που διακινούν τα αγροτικά προϊόντα και η συνεχής και ασφαλή λειτουργία του, είναι ζήτημα ζωής, πρωτεύων καθήκον για την περιοχή μας».

Η Λαϊκή Επιτροπή ζητά πλήρη αποκατάσταση του Οδικού Κυκλώματος Πηλίου και άμεση παρέμβαση για την κατασκευή των επικίνδυνων τμημάτων της Εθνικής Οδού στις θέσεις από Ζαγορά έως Καράβωμα, Ξουρίχτι και Κισσός.

Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη έξω από το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς θα συμμετέχουν οι παρακάτω σύλλογοι:

Αγροτικός Σύλλογος Ζαγοράς, Αγροτικός Σύλλογος Πουρίου, Αγροτικός Σύλλογος Μακρυράχης, Ένωση Γυναικών Ζαγοράς, Πολιτιστικός Σύλλογος Ζαγοράς «Γιάνης Κορδάτος», Πολιτιστικός Σύλλογος Μακρυράχης, Πολιτιστικός Σύλλογος Πουρίου, Σύλλογος Γονέων Γυμνασίου Λυκείου Ζαγοράς, Σύλλογος Γονέων Ενιαίου Δημοτικού Ζαγοράς, Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Σχολείου Πουρίου, Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Σχ. Μακρυράχης,15μελή Γυμνασίου Λυκείου Ζαγοράς, Σύλλογος Επαγγελματιών Ζαγοράς, Σύλλογος Αλιέων Ζαγοράς, Κυνηγετικός Σύλλογος Ανατολικού Πηλίου, Συνεταιρισμός Γυναικών Ζαγοράς, Συνεταιρισμός Γυναικών Ανηλίου και Αθλητικός Όμιλος Ζαγοράς «Κένταυρος».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου