ΤΟΠΙΚΑ

Σε οικτρή κατάσταση 300 οικογένειες

σε-οικτρή-κατάσταση-300-οικογένειες-714773

Την απόλυτη ένδυα βιώνουν περισσότερες από 300 οικογένειες της περιοχής μας, αδυνατώντας στην κυριολεξία να προσφέρουν τα προς το ζην στα παιδιά τους.

Τα στελέχη των κοινωνικών υπηρεσιών επισκέπτονται δεκάδες σπίτια που στερούνται ακόμη και τα στοιχειώδη, γεγονός που υπογραμμίζει την ανάγκη ακόμη εντονότερης στήριξης, όσων έχουν ανάγκη.

Σημαντικό κεφάλαιο αποτελεί σε επίπεδο κοινωνικής αλληλεγγύης το δίκτυο υποστήριξης νέων-οικογενειών που στόχο έχει να αγκαλιάσει παιδιά απόρων οικογενειών, τριακόσιες εκ των οποίων είναι ήδη καταγεγραμμένες από την διεύθυνση πρόνοιας.

Η πρόσφατη πρώτη συνάντηση των εμπνευστών της παραπάνω καινοτόμας πρωτοβουλίας, με συμπολίτες οι οποίοι επιθυμούν να συνδράμουν την προσπάθεια, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Μητροπόλεως, άνοιξε ουσιαστικά τον νέο κύκλο δράσης, που περιστρέφεται γύρω από την έννοια της προσφοράς στο παιδί.

Κομβικό σημείο σε σχέση με την επίτευξη του στόχου είναι η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας στο κάλεσμα ευαισθητοποίησης, προκειμένου οι έχοντες την οικονομική δυνατότητα, να στηρίξουν τα νεαρά βλαστάρια οικογενειών που βιώνουν την απόλυτη ένδυα, ως αλληλέγγυες οικογένειες.

Μέχρι στιγμής είναι ικανοποιητική η ανταπόκριση των διαμεσολαβητών εθελοντών οι οποίοι ανταποκρίθηκαν, αλλά για να εφαρμοστεί στην πράξη και να λάβει «σάρκα και οστά» το φιλόδοξο εγχείρημα, είναι αναγκαία η συστράτευση των οικογενειών που έχουν την δυνατότητα να συνδράμουν.

«Κάνουμε προσπάθειες, κινούμεθα προς όλες τις κατευθύνσεις, αλλά φαίνεται ότι παρά τις όποιες γνωστοποιήσεις που κάναμε, υπάρχει ακόμη χαμηλό ενδιαφέρον από την πλευρά των ανθρώπων που έχουν την δυνατότητα και θα μπορούσαν να βοηθήσουν» αναφέρει στο σημείο αυτό ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Απόστολος Παντσάς.

Τα δεδομένα που φέρνει στο φως η σκληρή καθημερινή πραγματικότητα που βιώνουν δεκάδες συμπολίτες και τα μέλη των οικογενειών τους, δεν αφήνουν περιθώρια για καθυστέρηση αλλά, αντίθετα, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη της άμεσης ενεργοποίησης του δικτύου.

«Οι οικογένειες που χρίζουν βοηθείας είναι άνθρωποι που δεν έχουν να φάνε, ζουν σε σπίτια χωρίς κρεβάτια, οι άνθρωποί μας και από την κοινωνική πρόνοια και οι εθελοντές διαμεσολαβητές, βλέπουν καταστάσεις που είναι ιδιαίτερα τραγικές» επισημαίνει ο κ. Παντσάς. Ο ίδιος καθιστά παράλληλα σαφές ότι «είναι επιτακτική ανάγκη να βοηθηθούν αυτοί οι άνθρωποι και να φτάσει στην τοπική κοινωνία, που είναι ο τελικός αποδέκτης, το μήνυμα».

Η προσφορά των εχόντων προς τους μη έχοντες, και κυρίως στα μικρά παιδιά, μεταφράζεται σε προσφορά χρημάτων, αναλόγως με τις δυνατότητες που υπάρχουν ή διαφόρων ειδών, αντίστοιχα. Οσοι επιθυμούν να συνδράμουν την προσπάθεια, προσφέροντας το απόθεμα της αγάπης τους, για να λάμψει η φλόγα της ελπίδας σε πονεμένα παιδικά μάτια, μπορούν να το δηλώσουν στο τηλέφωνο 2421353134, επικοινωνώντας με την κ. Ζαφειρίου. «Οποιος επιθυμεί, μπορεί να γνωστοποιήσει στην κ. Ζαφειρίου τον τρόπο με τον οποίο προτίθεται να βοηθήσει και η

η διαμεσολαβήτρια εθελόντρια θα φροντίσει να φτάσει η βοήθεια στην οικογένεια που την έχει ανάγκη» επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Βόλου, ο οποίος προσθέτει ότι «καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, αλλά χωρίς την ύπαρξη των ανθρώπων που θα βοηθήσουν, δεν μπορεί να λειτουργήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου