ΤΟΠΙΚΑ

Aπομακρύνονται πινακίδες

aπομακρύνονται-πινακίδες-714765

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες για την αποξήλωση και απομάκρυνση άχρηστων πληροφοριακών πινακίδων από το πολεοδομικό συγκρότημα, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την απελευθέρωση κοινοχρήστων χώρων και τη βελτίωση της αισθητικής της πόλης, που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή Βόλου. Η επιχείρηση για την απομάκρυνση πινακίδων ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου και έως σήμερα έχουν αποσυρθεί 23 τέτοιες πινακίδες, αλλάζοντας σταδιακά την εικόνα της πόλης.

Η παρέμβαση υλοποιείται από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας και αφορά:

1) πινακίδες που είχαν τοποθετηθεί για δημόσια έργα, τα οποία ωστόσο έχουν ολοκληρωθεί εδώ και πολλά χρόνια,

2) φθαρμένες και πεπαλαιωμένες πινακίδες μεταλλικές που υποτίθεται φιλοξενούν διαφημίσεις και αφίσες για εκδηλώσεις,

3) πληροφοριακές πινακίδες που αντιστοιχούσαν στους πρώην Δήμους Βόλου και Ν. Ιωνίας

Στο μεταξύ, η υπηρεσία πρόκειται να αντικαταστήσει τις νέες πινακίδες με πληροφορίες για τα διοικητικά όρια της κάθε δημοτικής ενότητας, που τοποθετήθηκαν πρόσφατα στο εθνικό δίκτυο, στην Γορίτσα, και υπέστησαν βανδαλισμούς από αγνώστους.

«Συνεχίζουμε μια προσπάθεια για την ανακούφιση της πόλης από περιττό αστικό εξοπλισμό και την απελευθέρωση των κοινοχρήστων χώρων», δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Βιώσιμης Κινητικότητας κ. Νίκος Μόσχος, για να προσθέσει ότι «οι πινακίδες αυτές εκτός των άλλων επιβαρύνουν την αισθητική όψη της πόλης και γενικότερα το ήδη επιβαρημένο αστικό τοπίο. Περαιτέρω πρόθεση μας είναι μετά τις επεμβάσεις στο πολεοδομικό συγκρότημα, να συνεχίσουμε με παρόμοιες παρεμβάσεις για την απομάκρυνση διαφημιστικών πινακίδων ιδιωτών και επιχειρήσεων που έχουν κατακλύσει το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο».

Οι εργασίες για την απελευθέρωση κοινόχρηστων χώρων από άχρηστες πινακίδες συνεχίζονται σε καθημερινή βάση από ειδικό συνεργείο της αρμόδιας Υπηρεσίας, στο οποίο παρέχουν συνδρομή με αυτοκίνητο οι άλλες υπηρεσίες του Δήμου Βόλου. Να σημειωθεί ότι σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση της προσπάθεια αυτής έχουν παίξει οι υπάλληλοι που απασχολήθηκαν με 5μηνες συμβάσεις και έδωσαν ιδιαίτερη ώθηση στην Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου