Το Θέατρο και οι καλλιτέχνες αντιστέκονται στην κρίση, επιστρατεύοντας όποιο μέσον διαθέτουν: μειωμένα εισιτήρια, συνεργασίες, οικονομία στο κόστος παράστασης. Σε δύσκολες περιόδους για τους ανθρώπους, λένε, ότι ευνοούνται πολύ οι τέχνες. Εν μέσω, όμως, οικονομικής κρίσης είναι πολύ δύσκολο να ευνοηθεί το ο,τιδήποτε. Το θέατρο, λοιπόν, προσπαθεί πολύ για να κρατήσει το φανατικό του κοινό αλλά και να φέρει όλο τον κόσμο πιο κοντά με μείωση τιμών και προσφορές.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου κ. Σπύρος Μαβίδης τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι μέσα στην κρίση ο κόσμος στρέφεται προς το θέατρο περισσότερο απ’ ότι στο παρελθόν αφού το βλέπει ως απόδραση από την καθημερινότητα του ενώ παράλληλα τα σχολεία της Μαγνησίας στηρίζουν το θέατρο και προτρέπουν τους μαθητές στο να παρακολουθούν θεατρικές παραστάσεις.
Συγκεκριμένα, το Θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής, όπως αναφέρει ο κ. Μαβίδης έχει προβεί σε αρκετές κινήσεις με στόχο τις πάντα γεμάτες θέσεις καθιερώνοντας φθηνό εισιτήριο ενώ παράλληλα υπάρχουν φοιτητικά και μαθητικά εισιτήρια ενώ η είσοδος σε ορισμένες παραστάσεις είναι δωρεάν για τους ανέργους με την επίδειξη στο Ταμείο της κάρτας ανεργίας.
Χαρακτηριστικά ο κ. Μαβίδης επισημαίνει «το θέατρο και γενικώς η τέχνη ειδικά στις δύσκολες εποχές είναι ένα πολύ καλό καταφύγιο για τους πολίτες γιατί εκεί σου ανοίγονται άλλοι δρόμοι και ανακαλύπτεις πράγματα που σε κάνουν να αισθάνεσαι γεμάτος».
Τεράστια ανεργία ηθοποιών
Παράλληλα ο κ. Μαβίδης αναφέρθηκε και στην τεράστια ανεργία που υπάρχει στον κλάδο των ηθοποιών διευκρινίζοντας ότι αυτή την στιγμή η ανεργία στον κλάδο αγγίζει πάρα πολύ υψηλά ποσοστά.
Τα στοιχεία για τον κλάδο των ηθοποιών είναι κάτι παραπάνω από αποκαρδιωτικά, καθώς το 76% των επαγγελματιών του κλάδου είναι άνεργοι, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό όσων εργάζονται υποαπασχολείται