ΤΟΠΙΚΑ

Γνώση από το θρανίο

γνώση-από-το-θρανίο-714743

Σειρά εκδηλώσεων πραγματοποιούν οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Βόλου (Στέκι Παιδιού της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και ΚΔΑΠ Νεάπολης της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, ημέρα γέννησης του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Στο πλαίσιο αυτό σήμερα στις 6 μμ στην Παιδική Βιβλιοθήκη του ΚΔΑΠ Νεάπολης θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο που περιλαμβάνει αφήγηση και καλλιτεχνικές δραστηριότητες για παιδιά ηλικίας από 5 έως 8 ετών, με τίτλο «Ο Τζικιτζίκ κι ο Κρικικρίκ και η παράξενη χορωδία του δάσους». Ο τζίτζικας Τζικιτζίκ, σ’ αυτή τη νέα ιστορία του Κώστα Μάγου, θα καταλάβει πως πέρα από τη χαρά του να τραγουδάς μόνος σου, μπορείς να βρεις χαρά ακούγοντας το τραγούδι των άλλων. Και πως αν ενωθούν σε μια φωνή, τα πολλά, διαφορετικά μας τραγούδια, το αποτέλεσμα ίσως είναι «…το πιο πρωτότυπο, το πιο ξεχωριστό τραγούδι του κόσμου».

Το εργαστήριο είναι βασισμένο στο παραμύθι του Κώστα Μάγου «Ο Τζικιτζίκ, ο Κρικικρίκ και η παράξενη χορωδία του δάσους» με θέμα τη φιλία και τη συντροφικότητα, την πολυφωνία και το σεβασμό της διαφορετικότητας. Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου εργαστηρίου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν τις διαχρονικές αυτές αξίες ζωής μέσα από την αφήγηση, τη μουσική, την κίνηση και τις εικαστικές δραστηριότητες.

Ο Κώστας Μάγος είναι απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι Διδάκτορας του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών στις Επιστήμες της Αγωγής. Η Κατερίνα Χαδουλού δημιούργησε με τη ζωγραφική της μια πλειάδα χαρακτήρων που περιμένουν να ζωντανέψουν χάρη στην ευρηματική μουσική της Τατιάνας Ζωγράφου και την ενορχήστρωση του Δημήτρη Μπουζάνη, στο CD που συνοδεύουν την έκδοση.

Επίσης το Σάββατο 6 Απριλίου στις 6.00 μ.μ στην Παιδική Βιβλιοθήκη του ΚΔΑΠ Νεάπολης θα φιλοξενηθεί η «Οδύσσεια, μια πολυμήχανη ιστορία». Τα παιδιά μέσα από τη θεατρική έκφραση και τις εικαστικές δημιουργίες αναβιώνουν τις περιπέτειες του Οδυσσέα στο δύσκολο ταξίδι του μέχρι την Ιθάκη. Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά από γ΄ έως και στ΄ δημοτικού. Λόγω περιορισμένου αριθμού παιδιών, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το ΚΔΑΠ Νεάπολης, στο τηλέφωνο 2421064336.

Τέλος την Κυριακή 7 Απριλίου στις 11.30 π.μ., στο Θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής, θα παρουσιαστεί «Το στοιχειωμένο δεντρί», Παραμυθόδραμα από το Ελληνικό Θέατρο Σκιών Λαμίας του Μιχάλη Χατζάκη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου