ΤΟΠΙΚΑ

Μήνυση Μπέου για τις καταστροφές των χλωριωτών νερού στις Σταγιάτες [βίντεο]

μήνυση-μπέου-για-τις-καταστροφές-των-χ-71423

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, για τις αλλεπάλληλες καταστροφές στους χλωριωτές των δεξαμενών νερού, στις Σταγιάτες.

Στην μηνυτήρια αναφορά σημειώνεται ότι μια μειοψηφία κατοίκων έχει καταλάβει το κοινοτικό κτήριο και το κτήριο Κίτσιου, κάνοντας αυθαίρετη χρήση του ρεύματος, αλλά και της τηλεφωνικής γραμμής για προσωπικούς λόγους. Ακόμη διαπιστώθηκαν μεγάλες φθορές, ενώ, όπως αναφέρεται, οι δημοτικοί υπάλληλοι εμποδίστηκαν να τις αποκαταστήσουν και να αλλάξουν κλειδαριές

Σε δηλώσεις του, αμέσως μετά, ο κ. Μπέος ανέφερε:

«Καταθέσαμε σήμερα με τον αντιδήμαρχο Ενοτήτων, κ. Μιχ. Καπουρνιώτη, που είναι γνώστης του τι συμβαίνει, μηνυτήρια αναφορά κατ αγνώστων για όλα αυτά που συμβαίνουν στις Σταγιάτες. Άνοιξαν μια πληγή, που δεν μπορεί να σταματήσει. Η Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα εγώ δεν καταλαβαίνουμε από αυτά. Ούτε οι Σταγιάτες, ούτε το νερό είναι ιδιοκτησία τους. Και αυτοί είναι πολίτες, όπως είμαστε όλοι μας.

Ως εκ τούτου αν νομίζουν ότι εγώ με την σιωπή μου θα τους ζητήσω κάποια ψήφο είναι γελασμένοι. Δεν μ’ ενδιαφέρει. Εγώ θα κάνω τη δουλειά μου, με καθαρή συνείδηση, τηρώντας ίσες αποστάσεις για όλους τους πολίτες.

Από σήμερα ξεκινάει ένα αγώνας δικαίωσης, ώστε αυτοί οι κοπρίτες να αφήσουν τους χώρους που έχουν καταλάβει και να σταματήσουν τις ανταρσίες ή όπως αλλιώς θέλετε ονομάστε τες, γιατί ο Βόλος είναι ένας. Δεν υπάρχουν παιδιά και αποπαίδια.

Εχουν καταλάβει το κοινοτικό κτήριο και το χώρο του μουσείου.. Εχουν κάνει γυμναστήριο, ενώ φαίνεται ότι παράγουν και φούντα, δεν ξέρω αν είναι ποταμίσια ή όχι. Αυτά βρέθηκαν μέσα όταν μπήκαμε. Δε νομίζω να θεωρεί κανείς σωστά αυτά που γίνονται από μια χούφτα χαβαλέδες. Ενα μηδέν είναι. Κάποιοι τους ανέχονταν γιατί ήθελαν την ψήφο τους. Δεν την διεκδικώ, δεν την θέλω.

Δεν μπορούν να δυσφημούν την πόλη. Με μαύρες σημαίες και βάφοντας μαύρες τις πινακίδες, σαν να είναι δικές τους. Τι συμβολίζουν δηλαδή; Μαύροι είμαστε εμείς που τους ανεχόμαστε και να εμείς να κρατάμε τις μαύρες σημαίες.

Είπα ότι έξυσαν την πληγή. Τα χρέη από το νερό στη ΔΕΥΑΜΒ, βεβαιώθηκαν στην Εφορία. Δεν θα πληρώσουν; κάποια στιγμή θα ζητήσουν κάποια δικαιολογητικό και θα υποχρεωθούν να το κάνουν».

Οι δηλώσεις του Αχ. Μπέου:

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου