ΤΟΠΙΚΑ

«Με συκοφαντούν άδικα»

με-συκοφαντούν-άδικα-713312

Απαντά ο ιερέας του περιφερειακού Δήμου και αρνείται ότι άφησε κηδεία… στη μέση

Η εξόδιος ακολουθία όπως και όλο το τελετουργικό ολοκληρώθηκαν κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα διαβεβαίωνε χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο ιερέας ναού σε περιφερειακό Δήμο, που σύμφωνα με προχθεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας φέρεται να αποχώρησε πριν την ταφή, ενημερώνοντας τους συγγενείς του εκλιπόντα ότι πρέπει να φύγει διότι έχει υπηρεσία στο κοιμητήριο.

Ο ιερέας επισήμανε χαρακτηριστικά ότι ουδέποτε ο ίδιος σκέφτηκε, πόσο μάλλον προέβη, σε μία τέτοια πράξη και απέδωσε τις πληροφορίες που μεταφέρθηκαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ως «κακόβουλες φήμες που έχουν στόχο να τον πλήξουν προσωπικά και να θίξουν το κύρος του ως ιερέα».

«Διακονώ με πολλή αγάπη τους συνανθρώπους μου. Δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να ενεργήσω έτσι», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο συγκεκριμένος ιερέας. Περιγράφοντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ μάλιστα τα γεγονότα από τη δική του πλευρά, ανέφερε ότι τόσο η εξόδιος ακολουθία στον ναό, όσο και η εκφορά του θανόντα και η ταφή στο κοιμητήριο του χωριού, τελέστηκαν από τον ίδιο παρουσία των οικείων, συγγενών και περιοίκων.

Να σημειωθεί, πως ανάλογες διαβεβαιώσεις με αυτές που παρείχε ο ιερέας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ μετά το σχετικό δημοσίευμα, παρείχαν στην εφημερίδα συγγενείς του εκλιπόντα λέγοντας πως «ως οικογένεια δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα με τη συμπεριφορά του», όπως και ο εκπρόσωπος του γραφείου τελετών που ρωτήθηκε σχετικά.

Υπογραμμίζεται πάντως πως με αφορμή το δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος έχει ζητήσει να γίνει έρευνα προκειμένου να ενημερωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου