ΤΟΠΙΚΑ

Ξέσπασε κόντρα με φόντο το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

ξέσπασε-κόντρα-με-φόντο-το-πανεπιστήμ-712908

Στις θέσεις, που εξέφρασε ο πρώην δήμαρχος Π. Σκοτινιώτης, απάντησαν κύκλοι της δημοτικής αρχής

Ανάρτηση του πρώην δημάρχου Βόλου, Πάνου Σκοτινιώτη, ο οποίος κατήγγειλε σκοταδιστικές επιθέσεις εναντίον του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, φωτογραφίζοντας τη σημερινή δημοτική αρχή με αφορμή τη διεκδίκηση του οικοπέδου της οδού Παρασκευοπούλου, προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Δήμου Βόλου. Συγκεκριμένα, ο κ. Σκοτινιώτης προχώρησε στην εξής ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

«Μέσα στο 3% των καλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου κατατάσσεται το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Μάλιστα, όπως σημειώνει ο πρύτανης Ζήσης Μαμούρης, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας την τελευταία χρονιά ανέβηκε κατά 104 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, παρουσιάζοντας τη μεγαλύτερη δυναμική σε σχέση με όλα τα πανεπιστήμια της χώρας. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στις Πρυτανικές Αρχές, στο Διδακτικό, Ερευνητικό και Διοικητικό προσωπικό, και βεβαίως στους φοιτητές του Πανεπιστημίου.

Αυτή είναι και η πιο συντριπτική απάντηση στις κατάπτυστες, σκοταδιστικές επιθέσεις που δέχονται τον τελευταίο καιρό στην πόλη μας το Πανεπιστήμιο και οι λειτουργοί του. Το Πανεπιστήμιο δεν είναι μόνον ο μεγαλύτερος οικονομικός, αναπτυξιακός και πολιτισμικός πνεύμονας της πόλης, ούτε μόνον ο φορέας που έβαλε τη σφραγίδα του στην αστική αναγέννηση και την επανάχρηση εμβληματικών της κτιρίων. Το Πανεπιστήμιο είναι βασικό στοιχείο της ταυτότητας της πόλης και ο κύριος φορέας μετασχηματισμού της. Και θα αποτελέσει την εμπροσθοφυλακή της, αν η πόλη, αντί να πλημμυρίζει από μίσος, φθόνο και υστερικά διχαστικό λόγο, επιλέξει να πρωταγωνιστήσει στη νέα ιστορική εποχή της τέταρτης τεχνολογικής επανάστασης και της «Νέας Πράσινης Συμφωνίας». Οι δυνάμεις στην τοπική κοινωνία υπάρχουν. Καιρός να πάρουν τη σκυτάλη».

Ο Δήμος Βόλου

Με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην δημάρχου Πάνου Σκοτινιώτη, κύκλοι της Δημοτικής Αρχής σχολίασαν τα εξής:

«Κάποτε τον θεωρούσαν, και ώς έναν βαθμό ήταν, μετρ της εικονικής πραγματικότητας. Εκανε το άσπρο μαύρο, εμφάνιζε την ανυπαρξία και το τέλμα σαν οργασμό δημιουργίας και αποτελεσματικότητας. Ο λόγος για τον πορφυρογέννητο της πολιτικής, Πάνο Σκοτινιώτη, που μετά τη με ατιμωτικό τρόπο εκδίωξή του από τον δημόσιο βίο, επιχειρεί κατά διαστήματα να παρέμβει, λες και η γνώμη του έχει κάποια σημασία, και να εκδικηθεί αυτούς που τον έστειλαν στο περιθώριο.

Ετσι τώρα άσκησε παρέμβαση, έτσι νομίζει δηλαδή, υπέρ του… Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, διατυπώνοντας παράλληλα αιχμές κατά του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, του ανθρώπου που τον τιμώρησε, με αφορμή την αντίδραση του δευτέρου για την αρνητική και εχθρική στάση του Ιδρύματος έναντι της πόλης στο θέμα του οικοπέδου της οδού Παρασκευοπούλου. Και γνώρισε την αποθέωση! Από καμιά εικοσαριά γνωστών λιγούρηδων της εξουσίας, που (είναι αλήθεια…) επί της ένδοξης ηγεσίας του περνούσαν καλά σε αυτή την πόλη, όπως έχει ομολογήσει ο Τιτάνας Εκδότης!!!

Ομως προϊόντος του χρόνου ακόμα και η εικονική πραγματικότητα έπαψε να είναι προνομιακό επίπεδο για τον Πάνο Σκοτινιώτη. Η επικοινωνιακή του τακτική είναι κάτι σαν άρθρο του… Γιάννη Αναστασίου!!! Εκτός τόπου και χρόνου… βλέπετε θυμήθηκε, βραδυφλεγώς, να επιτεθεί στον Αχιλλέα Μπέο μια εβδομάδα μετά την καταγγελτική ανακοίνωση κατά του Πανεπιστημίου και την ημέρα που η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ ανακοίνωσε ότι ήρθε σε συμφωνία με τους εργαζομένους για την απόδοση των χρημάτων που περικόπηκαν από τους μισθούς τους, το 2010,11 και 12 λόγω της παροιμιώδους προσήλωσης του ίδιου του Σκοτινιώτη στις εντολές της τρόικας και των εδώ τοποτηρητών της.

Να με κάτι τέτοια ο Πολυχρονεμένος της Αυτοδιοίκησης έχει μείνει αξέχαστος σε όλους. Γι αυτό και ας μην ανησυχεί αν τον θυμούνται ακόμη. Η Πολιτεία του δεν ξεχνιέται με τίποτα…».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου